2024. január 4., 15:22

Musk leárazta az arany pipát az X-en

A kis- és középvállalkozásokra fog fókuszálni 2024-ben az X. Ez egyrészt nagyon szép dolog egy tech óriás részéről, másrészt a nagyok közül sokan elmentek, miután Elon Musk arra buzdította őket, hogy "b@..k meg magukat."

Verified Organizations Basic
A 200 dolláros pipa ugyanolyan, mint az 1000 dolláros...
Fotó: X

Arról, hogy az egykori madaras platformot felvásárló milliárdos tavaly egy panelbeszélgetésen meglehetősen karcos hangnemet ütött meg a hirdetők egy csoportjával szemben, ebben a cikkünkben számoltunk be.

Elon Musk, ebben, úgy látszik, egyelőre következetes: nem próbálja a nagyokat visszahódítani, helyette az X elkötelezte magát amellett, hogy a kis- és középvállalkozásokat fogja megszólítani. Az ok egyszerű: kell a pénzük.

Most például a hitelesítés olcsóbban érhető el számukra. Tudják, az a kis pipa a név mellett, amely jelzi, hogy biztosan nem kamuprofilról van szó. Persze, ha, ha egy profil mellett a közösségi médiában nincs ilyen jel, az nem feltétlenül jelzi, hogy nem valódi profilról van szó, elképzelhető, hogy csak a tulaj nem akart fizetni valamelyik tech óriásnak.

Mindenesetre az amerikai kis- és középvállalkozások most kedvezményes áron, igényelhetik a Verified Organizations Basic szintet, havi 200 vagy évi kétezer dollárért – tájékoztatott a Socialmediatoday.

Persze, egy szlovákiai kisvállalkozó számára ez egy pipáért továbbra is magas összegnek tűnhet, de hát tudjuk, hogy Amerikában a kisvállalkozók kerítése is kolbászból van, bár a kedvezmény jelentős. Az arany pipa egyébként havi ezer dollárba kerül, de most az ötödéért kapják meg, az X Premium+ minden előnyével, sőt, hozzáférhetnek a főként a LinkedInnek konkurenciát jelentő X  Hirint "állásportál" ajánlataihoz is.

Persze óhatatlanul felmerül a kérdés, ha ennyi mindent adnak most 200 dollárért, akkor miért fizesse elő bárki az 1000 dolláros csomagot? Nos, ehhez továbbra is nagyobb bejegyzéselérés társul, a Kapcsolatok menüpont alatt pedig verifikálni lehet a munkatársakat is, kék pipával. A nagyobb csomaghoz nagyobb hirdetési jóváírás is társul.

A Socialmediatoday szakértője szerint a 200 eurós ajánlat jó, és elképzelhető, hogy sok vállalkozás igénybe veszi, de az X-nek még így is kérdéses, hogy sikerül-e pótolni ily módon a kiesett, nagyobb hirdetőket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.