2023. szeptember 10., 16:02

Hamarosan gyűjthető lesz az X-feliratkozók e-mail címe

Az X – lánykori nevén a Twitter – új lehetőséget tesztel a tartalomgyártók számára. A jövőben lehetséges lesz gyűjteni a csatornájukra feliratkozók e-mail címét.

közösségi média appok
Fotó: Pexels

Az elektronikus levélcímekből aztán a tartalomkészítők akár e-mail listát is építhetnek, mert az e-mail marketing – noha sokszor és sokan mondták már – nem halott, továbbra is él és virul, és a direkt eladások serkentésének egyik kiváló eszköze. Ráadásul nem függ a közösségi média algoritmustervezőinek kényétől-kedvétől.

Természetesen az e-mail cím elérhető tétele nem lesz automatikus, a felhasználónak ezt jóvá kell majd hagynia, kvázi ezzel fizethet a tartalomgyártónak az elkészített tartalmakért.

Az X News Daily tette közzé, hogy az X egy új jelölőnégyzeten dolgozik a feliratkozás előugró ablakában, amely lehetővé tenné a feliratkozók számára az e-mail cím megosztását is – számol be róla a Socialmediatoday.com.

Oszd meg e-mail-címedet [tartalomgyártó neve]-vel. Az elfogadással beleegyezik abba, hogy X megossza az e-mail címet a tartalomgyártóval a platformon kívüli használat céljából, és elfogadja az e-mail megosztási feltételeket"

– a teszt szerint ezt kellene bepipálni a feliratkozóknak.

A lehetőségről korábban az X-vezetője, Elon Musk is tweetelt.

Az ehhez hasonló adathordozhatóság engedélyezése X-en újabb csábítást jelenthet azon tartalomgyártók és márkák számára, akik fontolgatták, hogy kiépítsék jelenlétüket a platformon, és valószínűleg többen is figyelembe veszik, hogyan tudnák ezt az elemet kihasználni kapcsolataik bővítése érdekében. és üzletet építhet, platformon és azon kívül egyaránt.

Az e-mail cím megosztásal természetesen a felhasználók számára is előnyös lehet, ugyanis direkt üzenekben, levelezőlistán olyan ajánlatot kaphatnak, amit más felhasználók nem.

Kövesse ön is tartalmainkat a közösségi médiában is, a Facebook mellett az Instagramon, az X-en, a YouTube-on, a Telegramon, és egyelőre beta üzemmódban a TikTokon is megtalál bennünket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.