2023. július 23., 16:43

Lecseréli a Twitter logóját Elon Musk

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy Elon Musk, aki tavaly októberben vásárolta fel a népszerű közösségi portált megváltoztatja a logóját.

Egyszerűen X
Fotó: TASR/ma7

A változtatások értelmében a fehér madár helyett fekete alapon egy fehér X betűt láthatnak majd a felhasználók, akár már hétfőtől, amennyiben az új terveket jóváhagyja Musk is. Az üzletember szerint ezt a lépést már korábban meg kellett volna tenni.

Twitter-oldalán egy szavazást is közzétett az oldal tulajdonosa, melyben arról kérdezi a felhasználókat, hogy az alapértelmezett platformszín megmaradjon-e fehérnek, vagy módosítsák feketére.

A lap emlékeztet rá, hogy Musk számos változtatást hajtott végre. Egyebek mellett a vezetőséget is leváltotta, így került el pozíciójából Parag Agrawal vezérigazgató és Ned Segal pénzügyi igazgató. Július elején pedig már arról adott hírt a Reuters hírügynökség, Musk korlátozza, hogy hány bejegyzést olvashatnak a felhasználók. Az intézkedés célja, hogy „elrettentsen az extrém szintű adatgyűjtéstől és a rendszer manipulálásától”.

A tulajdonosváltást azonban számos botrány is kísérte.

Legalább ötszázmillió dollár végkielégítéssel tartozik a Twitter volt alkalmazottjainak. Chris Woodfield volt vezető mérnök azt mondta, a vállalat többször is ígéretet tett arra, kéthavi bért kifizetnek és emellett egyéb juttatásokban is részesülnek az elbocsátott alkalmazottak, ám sem ő, sem mások nem kapták meg az ígért pénzeket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.