2024. január 29., 16:23

Erősíti a felhasználói biztonságot az X, ahol hamarosan már fogadni is lehet

Elon Musk, amikor X-szé rebrandelte a Twittert, olyan szellemben fogalmazott: azt szeretné, ha a platform mindenre (is) jó lenne. Ebbe az irányba egy újabb lépést tett, mostanól fogadni is lehet az oldalon.

mobil laptop
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

Az X megállapodást írt alá az MGM Resorts online szerencsejátékcég egyik leányvállalatával, a BetMGM-mel. Ennek értelmében a cég fogadási szorzói az X-en is ott fognak sorjázni. Az új fejlesztésről elsőként az X News Daily számolt be, megosztva az X hátterében már látható kódsort, bár a szolgáltatás élesítését csak későbbre ígérik.

A fogadóiparral való lepaktálás érdekes helyzetet teremthet az X számára. Az aktuális felhasználói feltételek szerint ugyanis

Az X tiltja a szerencsejátékkal kapcsolatos tartalmak reklámozását, kivéve a meghatározott országokat célzó kampányokat, ahol ez az alábbiakban ismertetett korlátozásokkal engedélyezett."

A fogadási szorzók népszerűsítése X-en belül, ahol sok valós idejű vita folyik a sporteseményekről, valószínűleg nagyobb aggodalomra ad okot, és nagyobb ellenőrzést von maga után a Musk tulajdonában lévő platformon. Ugyanakkor ez X-nek el kell kezdeni pénzt termelni, a hirdetési bevételei ugyanis nagyot estek. Erről több cikkünkben is beszámoltunk, legutóbb itt:

A Socialmediatoday.com  szerint az X-nek alternatív bevételi forrásokra kell szert tennie, és ez lehet az egyik lehetőség.

A cég egyébként a csökkentett létszám miatt moderációs kihívásokkal is küzd. Linda Yaccarino, az X vezérigazgatójának a Kongresszus előtt fog kelleni magyarázkodni arról, hogy mit tesz az X a gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni küzdelemben. A cég a jövőben 100 főállású tartalommoderátor felvételét tervezi, illetve Texasban létrehoz egy "Trust and Safety kiválósági központot".

A törvényhozókat aggasztja, hogy a felnőtt tartalmak már nagy mértékben jelen van a platformon.

A közelmúltban a mesterséges intelligencia által generált tartalmak is fejfájást okoztak Muskéknak. Azokat a mesterséges intelligencia által generált képeket, amelyeken NFL-szurkolók zaklatják szexuálisan Taylor Swiftet, 27 millióan látták, 260 ezer beteg lelkű felhasználó lájkolta is. Az énekesnő most jogi lépéseket tervez a platform ellen.

Amint a The Guardian beszámolt róla, a német kormány állítólag orosz eredetű robotok hatalmas hálózatát tárta fel az alkalmazásban, amelyek koordinálták az Ukrajna-ellenes hangulatot a német felhasználók körében. A lap szerint

Speciális megfigyelőszoftverek segítségével a szakértők rengeteg posztot tártak fel december 10-től egy hónap alatt, ami egy kifinomult és összehangolt támadást jelentett Berlin Ukrajna támogatására.

Becslések szerint 50 000 hamis fiókból több mint 1 millió német nyelvű bejegyzés érkezett, ami másodpercenként kettőt jelent. Az üzenetek elsöprő hangvétele az volt, hogy Olaf Scholz kormánya Ukrajnának nyújtott támogatása és a több mint egymillió menekült befogadása miatt figyelmen kívül hagyja a németek szükségleteit."

Elon Musk már korábban, többször ígéretet tett a botok megregulázására. A botok és a kamufiókok nagy száma a Twitter megvásárlása körüli pávatáncnak is fontos eleme volt, s mint láthatjuk, máig nem sikerült vele maradéktalanul megküzdeni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.