2022. március 28., 18:56

Legyen tiszta újra a Duna, mert a miénk!

A Csallóközi Natúrpark a hétvégére – április 2., szombat – szemétszedést és a Duna-mente szeméttől való megtisztítását szorgalmazza minden környezet és természetbarát részvételével. Csatlakozni ér!

Csallokozi_naturpark_felhivas
Fotó: Hervay Rozália

A Csallóközi Natúrpark szervezetéhez az induláskor (2020-ban) az Öreg-Duna mellékéről, Somorjától egészen Csicsóig csatlakoztak a települések önkormányzatai, hogy a városok és falvak lakói erejüket és idejüket nem kímélve munkálkodjanak a Duna-mente tisztán tartása érdekében.

Ismét eljött a remek alkalom, hogy összefogjanak az emberek és jót tegyenek a természet és környezetünk érdekében. 

A kezdeményezés célpontjai a Duna-mente, a kanális partok, töltések és szélfogók lesznek, s közvetlenül érintettek a Duna-mentén található községek, illetve a szigeten lévő települések, vagyis azok a helységek, amelyek a Csallóközi Natúrpark tagjai.

Az akció lényege, hogy a takarítás minden résztvevő községben reggel 9-kor kezdődik el, valamint a rendezvényhez becsatlakoznak még olyan szervezetek, cégek, vállalkozók, civil szervezetek, akik szintén tagjai a Natúrparknak. Természetesen fizikai személyeket, vállalkozó, bátor jelentkezőket is várnak a szervezők, akik saját községeikben mutatnak példát a jövő nemzedékének" 

– tájékoztatta portálunkat Hervay Rozália, a Csallóközi Natúrpark elnöke.  

További kezdeményezéshez is csatlakozott a Natúrpark szervezete, a Tisztítsuk meg vizeinket felhívás egy közös kezdeményezés, amelynek programja szintén a közeljövőben valósul meg. 

A "Legyen tiszta újra a Duna, mert a miénk!" elnevezésű rendezvényrészleteiről ide kattintva olvashatnak az érdeklődők, illetve a partnerközségek önkormányzatai is bővebb információkat tudnak nyújtani az önzetlen segítőknek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.