2024. május 20., 15:59

Jönnek az egyórás videók a TikTokra

Felgyorsult világunkban egy-két másodperc alatt döntjük el, hogy megnézünk-e egy videót. Ön megnézne egy 60 perces videót a TikTokon? Hisz az már egy kész film, igaz, nem Tarr Bélánál... A kínai szolgáltató újabban erre is lehetőséget kínál, igaz, egyelőre csak tesztüzemben.

TikTok
Fotó: Pixabay

A közösségimédia-szolgáltatók célja, hogy a felhasználók a lehető legtöbb időt töltsék az általuk üzemeltetett platformon. Ezt minden lehetséges eszközzel megpróbálják elérni, kezdve az olyan, ma már kőkorszakinak számító módszerekkel, mint a kifelé mutató linket tartalmazó posztok elérésének korlátozása... Emellett inkább a pozitív megerősítéssel próbálkoznak. Az újabban mesterséges intelligenciával is támogatott algoritmus a lehető legtöbb olyan tartalmat igyekszik megmutatni számunkra, amelyről úgy ítéli meg, hogy tetszeni fog, és nem kattintunk el.

Akkor is tovább marad a felhasználó, ha olyan, értékes tartalmak kerülnek ki, amelyek elfogyasztására hajlamosabb lehet többet fordítani a drága idejéből. Az X (korábban Twitter) erre törekedve például hosszabb posztokkal próbálkozott.

A kínai hátterű TikTok most egy új kísérlettel állt elő. A kezdetben 15 másodperces videók feltöltését engedélyező platform újabban egyórás videókkal is próbálkozik. Ha ön ezt még nem látja, ne csüggedjen, egyelőre csak tesztelik a szolgáltatást.

Ha a tiktokos videók hosszának evolúcióját nézzük, 15 másodpercről előbb 1 percre, majd 3 percre nőtt a videók maximális engedélyezett hossza. 2022-től van lehetőség 10 perces videókra, melyet később negyedórásra növeltek. Idén januártól már akár félórás videókat is feltölthetünk. Most pedig jöhetnek az egyórás videók is.

A platform motivációi tehát érthetőek, az azonban kérdéses, hogy vajon a felhasználók vevők lesznek-e erre a – TikTokon legalábbis – szuperhosszú formátumra.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.