2022. augusztus 14., 07:44

Így utazott Zuzana Ukrajnába

Felvételek jelentek meg orosz közösségi oldalakon a Zuzana 2 önjáró lövegek szállításáról.

zuzana löveg ágyú
A Zuzana-2 önjáró löveg.
Fotó: kotadef.sk

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Jaroslav Naď védelmi miniszter bejelentette, keleti szomszédunk megkapta az első négy Zuzana 2 önjáró löveget abból a nyolcból, amelyet júniusban megrendelt.

A 32 tonnás, 155 mm-s NATO standard lőszerrel tüzelő önjáró löveg a hazai fegyvergyártás egyik zászlóshajója a Božena távirányítású aknakmentesítő berendezés mellett.

A Tatra motor közúton akár 80 km/h-s sebességre is képes, egy tankolással 600 km-t tud megtenni, lőtávolsága standard tüzérségi lőszerrel 41 km, rakéta-póthajtású lövedékkel azonban 51 km is lehet.

A lövegek szállítása közúton történt, kamionnal.

https://t.me/vorposte/25789

Ukrajnának a háború előtt 1067 önjáró lövege, 2040 vontatott tarackja, és 490 rakéta-sorozatvetője volt. Ezek egy része a háborúban megsemmisült. Nyugati adományokból egy részét sikerült pótolni.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2022. 08. 14., v - 19:09

Jókora dilettantizmus a politikusok részéről céltáblává tenni az országot! USA - csicska az egész bagázs, ami a választásokon vissza is fog köszönni! Ilyen suttyó kormányzás itt még talán a bokszoló idejében sem volt!