2023. április 19., 15:18

Rigó Konrád: Örülök, hogy Gyimesi belátta, hibázott

A Szövetség Most-Híd platformja elutasítja azt a fajta politikát, amelyet Gyimesi György folytat. A politikus bocsánatkérése ellenére sem tartják elképzelhetőnek az együttműködést.

Rigó Konrád
Rigó Konrád
Fotó: Dunajszky Éva

Gyimesi György ma nyilvánosan is bocsánatot kért Rigó Konrádtól. Mint arról korábban beszámoltunk, a két politikus viszonya azt követően durvult el, hogy Gyimesi nemzetárulónak nevezte Rigót, miután az védelmébe vette Rastislav Káčert. A szlovák diplomácia magyar kártyát bátran használó vezetője február elején azt fejtegette, Magyarország területi követelésekkel lépett volna fel Szlovákiával szemben, ha az oroszoknak sikerül elfoglalni Ukrajnát. Az OĽaNO politikusa a pártelnökkel, Igor Matovičcsal közösen tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Rigót pszichikumán nyomot hagytak a családját a közelmúltban ért tragédiák, egy beteg embert pedig nem illik sértegetni.

Rigó Konrád múlt pénteken állt a nyilvánosság az újságírók elé a Szövetség székházában, és bejelentette, polgári peres eljárást kezdeményezett Gyimesi György ellen. Erről ebben az anyagunkban olvashatnak bővebben.

Gyimesi György ma újfent Igor Matovičcsal állt a kamerák elé, ezúttal amiatt, hogy bejelentse: távozik az OĽaNO-ból. Matovič azt is elmondta, a Szövetség vezetői tárgyaltak vele Gyimesi esetleges "leigazolásáról". Helyszíni tudósításunkat itt olvashatják.

A sajtótájékoztatón Gyimesi György bocsánatot kért Rigó Konrádtól, melyet, állítása szerint korábban levélben is megtett.

Nagyon sajnálom, hogy be kellett perelnem ahhoz, hogy belássa, tévedett, de örülök, hogy, ha ily módon is, de belátta, hogy hibázott, és elnézést kért"

– mondta a bocsánatkérésre reagálva portálunk megkeresésére Rigó Konrád.

Rigó a bocsánatkérés formájával elégedett. A sajtótájékoztatón Gyimesi azt a szöveget olvasta fel, melyet Rigó a bírósági keresetben kért. A per leállításáról konzultál jogi képviselőivel, de szerinte az a bocsánatkérés megtörténtével okafogyottá vált, hiszen célt ért.

Ami viszont a további együttműködés lehetőségeit illeti, azzal kapcsolatban Rigó továbbra is elutasító.

Az egy alapvető tévedés, hogy a Híd platform azért utasítja el Gyimesi Györgyöt, mert Gyimesi Györgynek konfliktusa van Rigó Konráddal. A Híd platform azért utasítja el Gyimesi Györgyöt, mert olyan politikát folytat, amely nem egyeztethető össze a Híd platform értékeivel, és meggyőződésem, hogy a Szövetség értékeivel sem"

– mondta lapunknak Rigó Konrád.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.