2023. február 14., 13:03
Frissítve: 2023. feb. 14. 20:04

Rigó: Feljelentem Gyimesit! Gyimesi: Rigó csak terel, nem kérek bocsánatot!

Rigó Konrád a felvidéki magyar közszolgálati rádiónak adott interjújában kijelentette, jogi eljárást kezdeményez Gyimesi Györggyel szemben.

rigó gyimesi
Fotó: TASR/AP/ma7

A Most-Híd platform elnöke azért perli be az OĽaNO parlamenti képviselőjét, mert a Káčer-vitában Gyimesi úgy fogalmazott, a Rigót ért családi tragédiák

nyomot hagytak Rigó pszichikai állapotán, beteg embereket pedig nem illik sértegetni”.

Rigó Konrád portálunk érdeklődésére elmondta, jogászokkal konzultálva döntött úgy, a Gyimesi által elmondottak miatt jogi útra tereli az ügyet. Egyelőre fontolgatják, hogy büntetőjogi vagy polgári peres eljárást kezdeményezzenek. Erről néhány napon belül tájékoztatják a nyilvánosságot.

Rigó Konrád portálunknak úgy fogalmazott:

Aki szavakkal emberi méltóságában sért meg egy másik embert, az jobb lenne, ha elgondolkodna mielőtt árulózásba fog, a szavaknak ugyanis súlyuk van. Sokan vagyunk, akik egyértelműen el tudjuk mondani, mit gondolunk például Gyimesi Györgyről is, anélkül, hogy lemennénk kutyába. Csak a szép magyar nyelvünket kell “nem középiskolás fokon” bírni.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rigó Konrád közösségi oldalán vette védelmébe Rastislav Káčer külügyminisztert, aki arról beszélt egy vitaműsorban, Magyarország határmódosítási szándékkal lépett volna fel Szlovákiával szemben, ha Putyin ukrajnai offenzívája februárban sikerrel járt volna.
Gyimesi: Én sem jártam sírni sehova! 

Portálunk megkereste Gyimesi Györgyöt, aki érdeklődésünkre elmondta,

nem hajlandó bocsánatot kérni.

A képviselő úgy fogalmazott, "talán szerencsétlen kifejezést használt", de ő csak arra gondolt, Rigó a családi tragédiák miatt "sérült", "nem szabadna őt bántani". A képviselő ennek ellenére úgy fogalmazott,

a Most-Hidas politikus csak "figyelemfelkeltésre vagy figyelemelterelésre" használja az ügyet. 

"A nemzetáruló ettől még nemzetáruló marad" - jelentette ki Gyimesi, hozzátéve, amikor a kisfia a fenyegetések miatt rendőri kísérettel mehetett csak iskolába, vagy édesapját érték igaztalan vádak, "ő sem futott sírni sehova".

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.