2020. április 22., 13:35

Megnyitották Kassán a Domonkos téri piacot és a köztemetőt

Szerdától megnyitották Kassán a koronavírus járvány miatt korábban bezárt piacot a Domonkosok terén, valamint a köztemető és a krematóriumhoz tartozó urnatemető is megnyitja kapuit.

Fotó: facebook.com/mckosicestaremesto

A Domonkos téri piac két végét lezárták, belépni a Mészáros utca felől lehet. Ellenőrzik, a vásárlók viselnek-e szájmaszkot, valamint kézfertőtlenítővel, esetleg kesztyűvel látják el őket. A piacra egyszerre legfeljebb 80 személyt engednek be.

Eddig 30 árus jelentkezett, portékájukat egymástól két méterre elhelyezett asztalokon kínálhatják – tájékoztatott Igor Petrovčik, Kassa–Óváros városrész polgármestere.

„Kérjük azokat, akik nem akarnak vásárolni, csak áthaladnának a területen, hogy más útvonalat válasszanak” – tette hozzá.

A piac 15.00 óráig tart nyitva. A városrész vezetése arra kéri az érdeklődőket, hogy 9.00 és 11.00 óra között hagyják vásárolni a nyugdíjasokat. Petrovčik egyúttal arra kéri a vásárlókat, legyenek türelmesek és tartsák be az utasításokat.

A piacot a koronavírus terjedését megakadályozni hivatott intézkedések keretében zárták be március 14-én. Megnyitását az óvintézkedések enyhítésének első fázisa teszti lehetővé, amelyeket Igor Matovič kormányfő jelentett be hétfőn.

A köztemető is látogatható

A kassai városi válságstáb döntése alapján a városi zöldterület-kezelő (SMsZ) 2020. április 22-től, szerdától megnyitja a köztemetőt és a krematóriumhoz tartozó urnatemetőt. Ezeket április végéig 8.00 és 18.00 óra között, májustól pedig 7.00 és 20.00 óra között lehet majd látogatni. A látogatóknak kötelező szájmaszkot viselniük, valamint két méteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

Továbbra is érvényes, hogy gyászszertartáson legfeljebb tíz személy vehet részt a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A köztemetőt és a krematóriumhoz tartozó urnatemetőt március 19-én zárták be, azóta csak április 1-3. között voltak nyitva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.