2021. március 4., 13:21

A kijárási tilalom miatt változott a tesztelés időpontja Bősön

Az új kormányrendelet értelmében a hétvégi tesztelések sem tarthatnak tovább este 20:00 óránál, ugyanis a kijárási tilalom 20:00-tól 1:00-ig érvényes. Bős városa ennek értelmében megváltoztatta a tesztelés időpontját a lakosság számára, vagyis szombaton és vasárnap is reggel 8:00-tól este 18:00-ig várja a lakosokat.

Képünk illusztráció.
Fotó: Facebook

2021. március 6-án és 7-én újra tesztel Bős városa is.

A lakosok előtt nyitva áll a kultúrház két, és a szlovák alapiskola tornatermének két mintavételi pontja – ahogy az eddigiekben már megszokhatták az emberek. 

A mintavételi pontokon naponta 12 órától 13 óráig, illetve 15.30 órától 16.00 óráig fertőtlenítés miatt szünetel a tesztelés.

,A tesztelésről Bős városa négy nyelvű (magyar, szlovák, német és angol) igazolást állít ki, segítve az ingázó lakosainkat. Sokan igénylik a többnyelvű dokumentumot, mert külföldön is ellenőrzik a hitelességét”

– emelte ki Fenes Iván. 

Azt is elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók közül sokan nem bősi lakosok, hanem más településekről járnak elősegíteni a szűrést. A polgármester nem szeretné egyik dolgozót sem kellemetlen helyzetbe juttatni, ezért a kijárási tilalmat is felelősséggel kezeli.

A Dunaszerdahelyi járás több településén is maximum 18:00-ig tart majd a mintavétel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.