2022. szeptember 17., 17:07

A Dunaszerdahelyi járásban is felkészült a választásokra a Szövetség

A Dunaszerdahelyi járásban összesen negyvenkét polgármester-jelöltje van a Szövetség pártnak, valamint háromszázötvennyolc képviselőjelölt indul a szavazólistákon.

Választási bilboard, Szövetség, 2022
Fotó: Dunajszky Éva

Javában zajlik a kampány, az október 29-i választások már az ajtón kopogtatnak, a Dunaszerdahelyi járás városaiban és falvaiban a Szövetség párt jelöltjei is készen állnak a megmérettetésre.

A járás kilenc településében – Pozsonycsákány, Alistál, Medve, Ekecs, Padány, Csallóközcsütörtök, Nyárasd, Vásárút és Nyékvárkony – biztos a Szövetség által indított polgármester személye, ugyanis ezeken a településeken nincsen egyáltalán ellenjelölt.

Dunaszerdahelyen Hájos Zoltánt támogatja a Szövetség – aki már tizenhárom éve vezeti a várost –, valamint teljes listával, azaz huszonegy képviselőjelölttel indul a választásokon a párt. A városi önkormányzat huszonegy képviselőt indít és a helyi Szövetség párt ugyanennyi jelölttel indul a választásokon is.

Bős városában Fenes Iván indul a Szövetség zászlaja alatt, és a bősi választókörzetben ugyanezen párt színeiben tizenkét képviselő szerepel a listán. Bősön összesen tizenkét képviselőt jelölhetnek majd a választók, ennek fényében a Szövetség bősi képviselői teljes listán indulnak.

Somorján is teljes listával indulnak a képviselőjelöltek – tizenkilenc képviselő méretteti meg majd magát október 29-én –, illetve Orosz Csaba jelenlegi polgármester újra jelöltette magát polgármesterként a Szövetségből.

Nagymegyer az egyetlen olyan járási település, ahol nem indítottak sem polgármestert, sem pedig képviselőket a Szövetség színeiben, mert a feleknek nem sikerült konszenzusra jutniuk, így nem tudták megalakítani a városban a Szövetség helyi képviseletét.

Majdnem minden jelölt függetlenként méretteti meg magát a választásokon, továbbá idén többen indulnak a képviselői posztokért, mint négy évvel ezelőtt; valójában háromszoros a túljelentkezés.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.