2023. október 10., 08:48

A kínai főkonzulátusnak hajtott egy autós, lelőtték

Nekihajtott egy autós helyi idő szerint hétfőn a kínai főkonzulátus épületének San Franciscóban, az Egyesült Államokban, a kiérkező rendőrök pedig a helyszínen agyonlőtték - közölte az amerikai nagyváros rendőrsége.

San Francisco kínai konzulátus
A kínai főkonzulátus San Franciscóban
Fotó: sfchronicle.com

A baleset vagy támadás részletei egyelőre nem világosak. A rendőrségi tájékoztatás szerint az egyelőre azonosítatlan autós egyelőre ismeretlen okból hajtott neki az épületnek, és tört be a főkonzulátus vízumügyeket intéző részébe. Az autó az épület előcsarnokában állt meg. Egyelőre nem tudni más sebesültről vagy áldozatról.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó a kínai konzulátus előterében állt. A rendőrök beléptek az épületbe, felvették a kapcsolatot a gyanúsítottal, majd lövöldözés történt az egyik rendőr részvételével"

- tudatta a hatóság.

A gyanúsítottat a kórházban holttá nyilvánították, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van"

- tette hozzá a rendőrség.

A kínai külképviselet közleményében erőszakos támadásnak nevezte a történteket, amely súlyos veszélyt jelentett a képviselet dolgozóira és az épületben lévő emberekre, és jelentős károkat okozott a létesítményben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.