2022. november 17., 08:18

Fékezés nélkül rendőrújoncok nagy csoportjába hajtott egy autós

Kaliforniában rendőrségi újoncok sportoló csoportját gázolta el egy autós szerdán, 5 ember életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölték a helyi hatóságok.

Whittier baleset
A baleset(?) helyszíne
Fotó: The Independent

A Los Angeleshez közeli Whittier városában a kiképzésen lévő újoncok épp reggeli futáson voltak, amikor egy 22 éves férfi autóval közéjük hajtott. A helyszínelés eredményeiről beszámoló Alex Villanueva megyei seriff elmondta, hogy nem találtak féknyomot az ütközés helyén, a balesetet okozó autós valószínűleg rossz irányból hajtott az utcába. A Los Angeles megyei rendőrség közleménye szerint összesen 25-en sérültek meg, 5 ember van válságos állapotban, 4-en közepes, 16-an könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető férfit - aki szintén megsérült - őrizetbe vették.

A hatóság feltételezése szerint baleset történt, szándékosságra nem találtak jelet, és az autós alkoholtesztje is negatív lett.

A seriff hivatala azt is közölte, hogy az újoncok csoportjában 75 ember volt, akik a 22 hetes kiképzés során szokásos reggeli futást végezték.

A helybéliek a Fox 11 televíziónak arról számoltak be, hogy a közeli két rendőrakadémia hallgatói gyakran futnak a környéken nagyobb csoportokban, fényvisszaverő ruházatot viselve.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.