2023. április 11., 15:10

Felnőtté váltunk, már korlátoznak minket – ötéves a Ma7 médiacsalád

Egy éve azzal köszöntöttük az olvasót: a világjárvány által diktált hétköznapokat felváltották a szomszédban dúló háború nehezen felfogható hírei és vágóképei. Reméltük, 2023. április 11-én már bizakodóbb felütéssel kezdhetjük az évfordulós cikket - most ismét elmondhatjuk, nehéz, emberpróbáló év van mögöttünk. 

ma7
Fotó: Katona Tamás

Hálásak vagyunk olvasóink bizalmáért, az indulásunk óta eltelt öt évben felnőttünk az évtizedek óta a piacon lévő versenytársaink mellé, sőt bizonyos területeken meg is haladtuk őket.

A Covid utáni nyitás minket is új lépésekre ösztönzött, nem egy a felvidéki sajtóban még nem meghonosodott rovatot és tartalmat indítottunk útjára.

Úttörő vállalkozások a felvidéki sajtóban

Ring

Az elmúlt évben elindítottuk a felvidéki sajtó első élőben jelentkező közéleti videóműsorát, a Ringet.

A vitaműsorba időről időre ismert felvidéki és Kárpát-medencei közéleti szereplők kapnak meghívást, hogy aktuális, sokakat foglalkoztató témákban ütköztessék álláspontjukat. A Ring stúdiójában az egyik legemlékezetesebb vita Csáky Pál és Hunčík Péter között zajlott

Konzervatív esték

Ugyancsak elindítottuk a Konzervatív esték beszélgetősorozatot, abból a célból, hogy elhozzuk a Felvidékre a legfelkészültebb, legérdekesebb szakembereket és előadókat.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy rendre telt ház előtt beszélgettünk a meghívott vendégekkel Komáromban és Dunaszerdahelyen is. A Konzervatív esték legutóbbi vendége az egyik legismertebb magyarországi konzervatív véleményformáló, Jeszenszky Zsolt volt.

Játékos tudáspróba

Hétkérdés kvíz 

Játékos kedvű olvasóinknak a múlt évben heti két alkalommal jelentkező tudáspróbával kedveskedtünk.

Örömünkre szolgál, hogy a kezdeményezésünk visszhangra talált az olvasóinknál, hiszen a legnépszerűbb kvízünkben több mint ötvenezren kipróbálták a tudásukat.

Online szavalóverseny

Megalakulásunk ötéves jubileuma, valamint a költészet napja alkalmából szavalóversenyt hirdettünk a felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

Szavazataikat, lájkjaikat egészen április 16-áig, vasárnapig leadhatják, a részleteket és a verseny pillanatnyi állását megtalálják a beágyazott cikkekben.

A hírversenyben nincs megállás 

A hírversenyben nincs megállás, a legfontosabb szempont a gyorsaság. Legyen szó az ukrajnai háború gyorsan pergő híreiről, vagy az október 29-i önkormányzati és megyei választások eredményeiről, az információkat nálunk biztosan első kézből kapja meg. A Statisztikai Hivatal adatait a feldolgozás pillanatában magyarul közvetítettük.

Mai7 Hírlevél - rendet rakunk a hírözönben

Mi magunk is érezzük, a ránk zúduló hírek szinte elöntenek minket - sokszor nem tudjuk megkülönböztetni, mi a fontos és mi az, ami a percnek szól. Az elmúlt évben arra vállalkoztunk, hogy rendet rakva a hírözönben, kiválasztjuk és elküldjük a nap 7 legfontosabb hírét az olvasóinknak. 

Azok, akik feliratkoznak a Mai7 hírlevélre, biztosak lehetnek benne, hogy egyetlen fontos hírről sem maradnak le.

Este hat után a feliratkozó olvasóink minden hétköznap megtalálják postafiókukban a Mai7 hírlevelet, a legfontosabb történések mellett kollégáink háttéranyagaival, publicisztikáival, a Ma7 médiacsalád stúdióbeszélgetéseivel.

hírlevél

Fotó:  ma7

Köszönjük olvasóink bizalmát!
A hátunk mögött hagyott év is azt bizonyítja, hogy érdemes egyedi tartalmakat készíteni, a híreknek gyakran elébe menni. A számok azt mutatják, olvasóink az elmúlt egy évben is kitartottak mellettünk, hiszen ebben az időszakban a Facebook féléves erőteljes korlátozása ellenére több mint 8 millió egyedi látogató kereste fel honlapunkat. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is jelentősen növekszik azon látogatóink száma, akik elsődlegesen keresik fel a ma7.sk honlapot. November 22-én rekordszámú, 351 399 egyedi látogató kereste fel portálunkat.

A Magyar7-nek exkluzív interjút adott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A lap karácsonyi számában Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel készült nagyinterjú. Az elmúlt hónapok legemlékezetesebb interjúiban Kassai Lajost, a modern kori lovasíjászat megteremtőjét és Vadkerty Katalin történészt kérdeztük.

Portálunk 2019 óta folyamatosan foglalkozik a Beneš-dekrétumok ügyével, mi tettük közzé az utólagos földelkobzások mintegy 700 nevet tartalmazó listáját. Olvasóink számára elérhetővé tettünk egy rendkívül egyszerű számítógépes keresőprogramot, amellyel könnyen, szinte pár perc alatt ellenőrizhetünk mintegy egymillió olyan parcellát, amelynek az állam mindezidáig nem ismeri az aktuális jogos tulajdonosát. A keresőprogram a www.nevesitetlenfoldek.ma7.sk linkre kattintva nyitható meg.

A Ma7 médiacsalád felületei, a különféle platformok azt is szolgálják, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző tartalmat. Az elmúlt évben tovább erősítettük a videós és podcast adásainkat, hogy ne csak írásban, de „élő szóban” is közvetítsük, értelmezzük, alakítsuk a felvidéki magyar közéletet, a közösségünket foglalkoztató témákat. Médiacsaládunk egyik erőssége, hogy tudósítóink segítségével jelen vagyunk a régiókban is, figyelve olvasóink mindennapi gondjaira és örömeire.

Bár a hírversenyben sokszor így érezzük, a lapot mégsem csak a pillanatnak írjuk – az időtálló tartalmakat őrzi meg a Magyar7 hetilap.

Elérhetetlenné tette a Facebook a Ma7 felületét

Az elért eredmények, az olvasók szolgálatában végzett munkánk láthatóan másoknak is "szemet szúrt". 

Április 4-én a közösségi oldal elhallgattatta a Ma7 Facebook-oldalát. Nem lehetett posztolni, megosztani anyagokat, az oldalt teljesen leállították. Ezzel öt év munkája, építkezése veszett el egyetlen pillanat alatt.

Érdekes módon, ezzel az eljárással főleg azok a tartalomszolgáltatók találkoznak, akik bírálóan lépnek fel a liberális ideológiával, gender-, woke és egyéb őrületekkel szemben. Ennek ellenére a szerkesztőség úgy döntött, új oldalt indítunk, hogy tartalmainkat eljuttathassuk ezen a platformon is az olvasókhoz.

Tartani a lelket a magyar közösségben

Küldetésünk változatlan, megőrizni, átmenteni a magyar szót, a nehéz időkben is tartani a lelket a magyar közösségben. Hiszünk közösségünk önszervező erejében, abban, hogy megtaláljuk a közös utakat.

Kedves olvasó, reméljük, jövőre ilyenkor már békésebb időkben tudunk számot vetni az elmúlt esztendővel. A hatodik évébe lépett Ma7 médiacsalád továbbra is számít megtisztelő figyelmükre, bizalmukra!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.