2023. április 3., 18:00

Jeszenszky Zsolt: Ami ma összeesküvés-elmélet, az holnap már valóság! - VIDEÓ

 

A Politikai Hobbista házigazdája, Jeszenszky Zsolt a Konzervatív Esték rendezvénysorozat alkalmából látogatott el Dunaszerdahelyre. Az ismert jobboldali publicistával az eltűnt amerikai álom nyomába eredtünk egy jónéhány kultúrpolitikai, történelmi és geopolitikai kitérőt tartalmazó beszélgetés során.

Csak néhány a beszélgetés kiemelkedő pillanatai közül:

"Nagyon nehéz objektíven állást foglalni arról, mi is az amerikai álom. Ez mindenkinek mást jelent. Nekem is csak személyes válaszaim vannak. Családommal 1984 és 1986 között éltünk Kaliforniában, édesapám az ottani egyetemen tanított diplomáciatörténetet. Leírhatatlan volt tizenkét évesen Magyarországról belecsöppenni Kalifornia valóságába. Egészen szürreális érzés volt."

Nagyon sok gondolkodni képes ember van még, de rengetegen igyekeznek megmutatni, ők milyen „jó emberek”, megy a profilképbe az ukrán zászló meg a „Slava Ukraini”. Erényfitogtatás ez, semmi más. Egész egyszerűen nem érdekli őket a valóság, ez egy kényelmes álláspont."

"Nem állítom, hogy Amerika teljesen tönkrement, Kalifornia sem, de a hangulata valahogy megváltozott. Mindent leuralt a drog, tele vannak hajléktalanokkal a városok, olyan, mintha az ország vezetése nem is akarna kezdeni semmit az Amerikát szétszaggató társadalmi problémákkal. "

Közép-Európa lehet az egyik bencés kolostor, amely megőrzi a nyugati kultúrát, a normalitást. Amerikában is lesznek majd ilyenek, efelől semmi kétségem. "

"Az amerikai fősodor úgy egymásnak uszította a különböző társadalmi rétegeket, hogy azt egész egyszerűen már nem lehet visszacsinálni. Annyi identitást sikerült már felfuttatniuk, tippem sincs, mi lehet a következő. Lassan csak a gyíkemberek maradnak!"

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.