2023. május 21., 15:22

A helyreállítási terv esete a szlovák kórházakkal

A Markíza kereskedelmi tévé Testre szabva című vasárnapi vitaműsorának Peter Pellegrini (Hlas-SD) és Mária Kolíková (SaS) parlamenti képviselő volt a vendége.

Sok mindenben egyetértettek
Mária Kolíková - Peter Pellegrini
Fotó: TASR/ma7

Felvetődött az épülőben levő Rázsochy kórház kérdése, amely kapcsán mindketten egyetértettek abban, hogy a helyreállítási tervből származó uniós forrásból már nem fejezhető be a létesítmény építése.

Pellegrini szerint Szlovákia kérhetne halasztást a forrás felhasználásának későbbi határidejére. Kolíková  úgy látja, amennyiben nem tudják a vállalt határidőt teljesíteni, ezt a pénzt feloszthatnák a regiókban működő kórházak között.

Ezzel kapcsolatban Pellegrini megerősítette azt is, hogy ha pártja kormányra kerül, akkor a leendő egészségügyi miniszter nem a Dobrá voľba tömörülés vezére, Tomáš Drucker, hanem Zuzana Dolinková lenne.

A volt igazságügyi miniszter szerint ideje lenne a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóját visszahívni tisztségéből. Pellegrini viszont úgy véli, hogy ez az SIS destabilizáláshoz is vezethet. Értékelte Ódor Lajos megfontolt álláspontját, aki nyitva tartja ezt a kérdést.

Az egyes politikai tömörülések lehetséges együttműködésével kapcsolatban Pellegrini kifejtette, hogy nem tervezik a Republika nevű párttal való együttműködést. Kolíková nem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy miként látja az SaS és a Hlas-SD lehetséges együttműködését.

A két politikus nem tart attól, hogy a választásokat manipulálják.

A Dubajban zajló világkiállítással kapcsolatban Kolíková kiállt pártfőnöke, Richard Sulík mellett és elutasította azt az állítást, hogy az erre szánt állami pénzekkel visszaéltek volna.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.