2024. január 30., 18:00

Használati útmutató felnövekvő gyermekeinkhez - VIDEÓ

„A kamaszban egy készülő felnőtt és egy búcsúzó gyermek küzd egymással” – írja Vikár György Az ifjúkor válságai című könyvében, mely kitűnő leírását adja a kamaszkor lélektani sajátosságainak. Tapolyai Emőke, klinikai szakpszichológus, mentálhigiénés szakember ebben a témában tartott dunaszerdahelyi előadása az MCC felvidéki központjában osztatlan sikert aratott. 

A szakember a SzóBeszéd stúdiójában végigvezeti, mivel néznek szembe a gyermekek ebben az időszakban, de felhívja a figyelmet arra is, hogy

a szülőnek fel kell nőnie a feladathoz, hogy kamaszkorú gyermekét kellő megértéssel, elfogadással támogassa ebben a mindenki számára kihívásokkal teli időszakban. 
Az eszköztelenség a legnagyobb probléma. Szülőnek és gyermeknek egyaránt. Kellő muníciót kéne gyűjteni még ezen időszak előtt, hogy megtaláljuk az utat egymáshoz a kamaszkor útvesztőiben. 

- mondja a szakember. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.