2023. március 23., 18:00

Együttműködhetne-e a Szövetség Ficóékkal vagy Pellegriniékkel? Itt a Nagyító új adása! - VIDEÓ

A ma7 médiacsalád politikai háttérműsorának aktuális adásában ezúttal is a legérdekesebb bel- és külpolitikai események kerülnek Nagyító alá.

Míg az elmúlt hetekben számtalan alkalommal foglalkoztunk a szlovák politikai térfél "jobboldalával", erejük képest méltatlanul kevés szó esett Pellegrini és Fico kettőséről. 

Miért véljük úgy, hogy a Hlas-SD mindenképpen tagja lesz Szlovákia következő kormányának?

Lehet-e egyáltalán Peter Pellegrinin kívül más kormányfője Szlovákiának?

Robert Fico halálos ölelése kivégzi a Hlas-SD-t, vagy Pellegriniék elkerülhetik, hogy visszatérjenek ugyanoda, ahonnan három évvel korábban indultak?

A szlovák jobbközép, kiegészülve a liberálisokkal, kínálhat kellően csábító alternatívát a tanácstalan szocdem "Hangnak"?

Szót ejtünk egy igen kényes kérdésről is! Megbeszéljük, miként kellene viszonyulnia a Szövetségnek egy lehetséges együttműködéshez akár a Smer-SD-vel, akár Peter Pellegrini pártjával? Elkerülhető egyáltalán a harmadik mondat?

A műsor második felében Hszi Csin-ping kínai elnök moszkvai látogatásának indítékait, tanulságait és lehetséges következményeit elemezzük. 

Vajon Kína kiütheti az Egyesült Államokat a "nagy békítő" szerepéből? 

Milyen következményei lehetnek az egyre erősödő kínai diplomáciai törekvéseknek az USA globális hegemóniájára nézve?

Ezek és még sok más kérdés és téma a Nagyító legújabb adásában, melynek házigazdája, Somogyi Szilárd ezúttal Pomichal Krisztiánt, a ma7 médiacsalád közéleti rovatának vezetőjét és Kolek Zsoltot, a ma7.sk vezető szerkesztőjét kérdezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.