2024. február 15., 18:00

Čaputová befűthet Ficóéknak az SIS-igazgató kinevezésének elodázásával

Novák Katalin magyar köztársasági elnök lemondott hivataláról, elismerve, hogy hibázott a pedofil bűncselekménnyel kapcsolatba hozható K. Endrének adott elnöki kegyelem ügyében. 

Mi várható a magyar belpolitikában az elnök – ugyan nem példátlan, de meglehetősen ritka – lemondását követően? Tud-e az ellenzék politikai tőkét kovácsolni az ügyből? Ki lehet a Sándor-palota várományosa, és lesz-e közös ellenzéki jelölt?

Zuzana Čaputová köztársasági elnök hat nap után végre kézhez kapta a Büntető törvénykönyv módosított változatát. Robert Fico miniszterelnök a törvényjavaslat mellé egy levelet is küldött neki. Mi lesz az államfő következő lépése?

És ha még ez nem lenne elég, a Szlovák Információs Szolgálat élére Tibor Gašpar korábbi országos rendőr-főkapitány fiát, Pavol Gašpart, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát jelölte. Čaputová azonban megüzente, van fontosabb dolga is. Milyen hatással lehet az államfői obstrukció a Smer terveire?

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.