2024. január 2., 15:01

Ingyenes városi tömegközlekedés Dunaszerdahelyen - VIDEÓKKAL

2024. január 2-án két új elektromos autóbuszt helyeztek forgalomba ünnepélyes keretek között Dunaszerdahely városában. A  villamos meghajtású, alacsonypadlós modern autóbuszok mostantól ingyenesen szállítják az utasokat a városon belül, ezzel ösztönözve az embereket arra, hogy autók helyett a tömegközlekedésre szavazzanak inkább a környezetkímélés jegyében, és a városi dugók megelőzése érdekében. 

Elektromos autóbuszok Dunaszerdahely utcáin
Galéria
+13 kép a galériában
Elektromos autóbuszok Dunaszerdahely utcáin
Fotó: Katona Tamás
Az új járművek a kor elvárásainak megfelelő tulajdonságokkal, felszereltséggel, terhelhetőséggel és teljesítménnyel bírnak, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy a város tisztább és élhetőbb legyen. 

Ónodi János, a Mobility & Innovation cég tulajdonosa, a buszok gyártója portálunknak elmondta, mitől lehet zöld egy autóbusz, mi az alapvető különbség a hagyományos buszok és ezek között azon túl, hogy villamos meghajtásúak, milyen élettartamra számítanak és mi okozta a legnagyobb kihívást a gyártás során. 

Videó:  ma7

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere nagy örömét fejezte ki, hogy ez a korszak elkezdődhetett a város életében. Elmondása szerint

A cél, hogy az embereket az autókból a buszokba csábítsuk.

Ezért is tették lehetővé az ingyenes közlekedést, amit számos jogi kérdés kiküszöbölése előzött meg. A polgármester megemlítette a több éves projekt fontosabb állomásait és reményét fejezte ki, hogy az új buszok forgalomba helyezése szolgálja majd a lakosok kényelmét és tükrözi azok igényeit és elképzeléseit. 

Videó:  ma7

A tavasszal végzett felmérés szerint a város lakosai üdvözlik az újítást és a lehető legnagyobb mértékben kihasználják majd a közlekedés ezen formáját. A menetrend kialakításába is beleszólása lehetett a dunaszerdahelyi lakosoknak.

A közösségi közlekedés, valamint az ahhoz tartozó infrastruktúra fejlesztése is hangsúlyos szerepet kap a jövőben, hiszen a város tervei közt szerepel az elektromos járműpark-fejlesztés a közösségi közlekedés színvonalának emelése érdekében. 

img_20240102_094713
Galéria
+13 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.