2024. május 24., 18:00

A 48. Duna Menti Tavaszon mindenki nyertes lett - VIDEÓKKAL

A 48. Duna Menti Tavasz negyedik és egyben utolsó napján a zsűri tagjai kihirdették a verseny eredményeit, és az egyes kategóriák győzteseit díjakkal jutalmazták a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

A 48. Duna Menti Tavasz eredményhirdetése
A 48. Duna Menti Tavasz eredményhirdetése
Fotó: Varga Levente

9 órakor aKuttyomfitty Társulat: Háry, a 70kedő obsitos c. előadását láthatta a nézőközönség, amelyben Háry Jánosról, a híres huszárról meséltek.
Ezt az eredményhirdetés követte, amelynek keretén belül a fesztivált lezárták, a város kulcsát visszaadták, amelyet Karaffa Attila Dunaszerdahely város alpolgármestere vett át, továbbá búcsút vettek a Mesevárostól, majd a zsűri tagjai kihirdették a győzteseket, kiosztották a díjakat, és meghirdették a jövő évi fesztivált.
A győztesek bronz, ezüst, arany és gyémántsávokat kaptak. A felkészítő pedagógusok és egyes csapatok különdíjakban is részesültek.

A bábcsoportok közül gyémántsávos elismerésben részesült, a feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportja, a komáromi Eötvös utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Szint Vivők Színjátszó Csoportja, és a Kisgéresi Alapiskola és Kisgéresi Református Egyház Mustármag Bábcsoportja.

Laboda Róbert a komáromi Eötvös utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportjának felkészítő pedagógusa, stílus teremtési különdíjban részesült. Stábunknak összefoglalta, hogy milyen érzés aranysávos minősítésben, illetve különdíjas elismerésben részesülni és elmondta, hogy rendezőként milyen tervei vannak a jövőt illetően.

Videó:  ma7


Benes Tarr Csilla színész, drámapedagógus, a Vekker műhely tagja és a színjátszó zsűri tagja összefoglalta az idei Duna Menti Tavasz történéseit és azt, hogy milyen élményekkel gazdagodtak a gyerekek és pedagógusok az elmúlt négy nap alatt. A Duna Menti Tavasz egyre emelkedő színvonaláról is beszélt.

Videó:  ma7


Mikó Lilianna és Holló Betti a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Galiba Gyermekcsoportjának aranysávos minősítésben részesült szereplői nyilatkoztak a Ma7-nek arról, milyen volt az együttműködés a felkészítő pedagógusokkal.

Videó:  ma7


Bugár György színpadmester elmondta, milyenek voltak a gyerekek reakciói miután megkapták a díjakat.

Videó:  ma7


Hami Gergő a királyhelmeci Egyesített Iskola Varázskerék Színjátszó Csoportja által előadott, A tulipánná változott legény című népmese szereplője elmondta, hogy milyen érzés volt számára szerepelni.
Pirigyi Mária a királyhelmeci Egyesített Iskola Varázskerék Színjátszó Csoportjának felkészítő pedagógusa, stábunknak elmondta, hogy mennyire volt kihívás együtt dolgozni a gyerekekkel.

Videó:  ma7

Különdíjban részesült továbbá a királyhelmeci Helmeczy Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Aranykapu Gyermekcsoportja, a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda így tedd rá Gyermekcsoportja, és a királyhelmeci Egyesített Iskola Varázskerék Színjátszó Csoportja.

A továbbiakban a mesevárosban ajándékokat lehetett vásárolni, kézműves foglalkozásokon lehetett részt venni,  ahol korongozást és agyagozást is tanulhattak az érdeklődők. A mesevárosban találkozhattak Hegedűs Csabával, a lufibohóccal és társával az arcfestő lánnyal, is lehetőség volt ugrálni a légvárban. A csoportvezetők a VMK-ban délután 2 és 5 óra között szakmai értékelésen vettek részt. 

A díjazottak listáját ide kattintva böngészheti.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.