2023. május 24., 17:25

A Duna Menti Tavasz második napján is csodát műveltek a fellépők - VIDEÓKKAL

Az amatőr gyermekbábozás és színjátszás a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása és tudások összemérése zajlik a héten a Dunaszerdahelyen.  A Duna Menti Tavasz Csallóköz egyik legjelentősebb kulturális rendezvénye, amely idén negyvenhetedik alkalommal kerül megrendezésre. 

A dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Virgoncok Bábcsoportjának előadása
A dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Virgoncok Bábcsoportjának előadása
Fotó: Tóth Tünde

A seregszemle második napjának délelőttjén is bábos, színjátszó és szerkesztett játék versenyműsorok tették szebbé a napot. Mindemellett a Madách 200 nevű vándorkiállítás is megtekinthető a verseny ideje alatt a kultúrház emeletén. 

A mai nap programja a következő volt: 

A pelikánmadár (bábos mese), előadta a feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportja, rendezte Makó Kovács Erika

A kiskondás (bábjáték), előadta a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Virgoncok Bábcsoportja, rendezte Csiffári Renáta, zenei aláfestés Bernáth Andrea

Kutyasors (báb - árnyjáték), előadta a Gömörfalvai Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportja, rendezte Dolinsky Irén, Csutor Vezér Zsófia és Vezér Klára

Kőszív (Népmese), előadta az alistáli Művészeti Alapiskola Csipp-csiripp Színjátszó Csoportja, rendezte Pataky Ádám

Parisz ítélete (antik mítosz/görög monda), előadta a dunaszerdahelyi Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezet és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Fókusz Gyermekszínpada, rendezte Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin.

A Hangyák (toporgó színház), előadta a komáromi Eötvös utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportja, rendezte Laboda Róbert.

Csémy Szőke Éva, a színjátszók egyik zsűritagja elmondta, mennyire fontos szerepet játszhat a gyerekek életében, ha egy ilyen csoport tagjai. 

Videó:  ma7

Badin Ádám huszonöt éve koptatja a zsűriszéket, véleménye szerint a felvidéki magyar amatőr báb- és színjátszás jó színvonala a remek pedagógusoknak is köszönhető. 

Videó:  ma7

A dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Virgoncok Bábcsoportjának tagjai Szigeti Jázmin Hanna, Horváth Máté és Ravasz Gábor a fellépésük után megkönnyebbülve nyilatkoztak stábunknak. 

Videó:  ma7

Az Eötvös utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportjának tagja, Majer Jázmin szerint komoly üzenete van A Hangyák című előadásuknak, amelyből mi, emberek az összetartást tarthatnánk szemünk előtt. 

Videó:  ma7

Az Eötvös utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportjának vezetője, Laboda Róbert olyan darabot hozott a nézők elé, amivel már 2012-ben próbálkozott, akkor azonban úgy érezte, van még mit kihozni a darabból. Valóban lenyűgöző előadás volt. 

Videó:  ma7

 

Délután a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának tagjai dedikálják gyermek- és ifjúsági könyveiket, a kultúrház aulájában, valamint a Meseváros műsorai a következők: Óbudai Népzeneiskola zenekarának (Borsi Ferenc, Horváth Sára, Molnár Bence) előadása, Csill & Dance moderntánc csoport fellépése, Közös Igazgatású Középiskola diáklányainak fellépése Vida Barbara vezetésével, KOBUKRAV – Sklut Tibor önvédelmi bemutató. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.