2021. május 26., 16:12

Újabb mátyusföldi és csallóközi településeken folytatódott a Nagyszombat megye által szervezett oltás

Tegnap és ma, azaz 2021. május 25-én és 26-án a Galántai járásban is elkezdődött a 70 évnél idősebb személyek és kísérőik kihelyezett oltása Nagyszombat megye és a helyi önkormányzatok közös szervezésében.

oltas_-_nagyszombat_megye1

A mai napon Taksonyfalva és Alsószeli községekben történik meg az érintettek oltása. Ezzel párhuzamosan a Dunaszerdahelyi járásban, Sárosfán, Szarván és Nagypakán is oltanak.

Az oltás költségeit részben a biztosítók, részben pedig a Nagyszombat megyei önkormányzat állja.

Berényi József, Nagyszombat megye alispánja elmondta, örül annak, hogy a polgármesterek és a helyi önkormányzatok pozitívumként értékelik a kihelyezett oltás lehetőségét és a megye ilyen jellegű segítségét. Gyorsan sikerült összeállítaniuk a 70 éven felüli érdeklődők jegyzékét is.

oltás  - Nagyszombat megye

Amint a megyei alelnök elmondta, az érdeklődés akkora, hogy a megyének bővítenie kell majd az oltást végző járművek és az egészségügyi személyzet, a nővérek és orvosok számát.

A héten, hétfőn az erdőháti régióban, szerdán a galántai régióban és a Dunaszerdahelyi járásban oltanak, majd pénteken Nagyszombatban, Pöstyénben és Galgócon folytatódik a kihelyezett covid elleni védőoltás.

Amint az nyilvánvalóvá vált, az érdeklődés meghaladja a korábban betervezett kapacitást, ezért a megyei önkormányzat vezetése döntést hozott arról, hogy pályázat útján bővíteni fogja a mobil oltóegységek számát.

oltás  - Nagyszombat megye
Bízom abban, hogy ezzel a lépéssel jelentős mértékben sikerül hozzájárulnunk a járvány mielőbbi leküzdéséhez a kisebb falvakban és a kevésbé mobilis, idős lakosság körében is ”

- zárta mondandóját Berényi József, megyei alelnök.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.