2023. november 19., 16:34

Sikerekben gazdag volt az ipolysági teniszklub idei idénye

Az ipolysági TK Saag Teniszklub 2023-as szabadtéri szezonja a napokban a teniszpályák téliesítésével zárult.

TK Saag
Fotó: Szőllősy Péter

A klub elnöke, Szőllősy Péter büszkén foglalta össze az idény legfontosabb eseményeit.

A Nyugat-szlovákiai Tenisz Szövetség csapatversenyében hat csapattal indultunk a következő kategóriákban: ifi lányok, idősebb diáklányok, fiatalabb diáklányok és gyerekek. A Szlovák Tenisz Szövetség csapatversenyén három kategóriában indultunk: nők, gyermek Davis-kupa és Fed-kupa. Felelősségteljesen közelítettük meg a versenyeket, és minden kategóriában – egy mérkőzés kivételével – minden mérkőzésünket lejátszottuk. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, kapitánynak, és gratulálok nekik az elért eredményekhez”

– fogalmazta meg Szőllősy Péter, majd az egyéni versenyzők közül kiemelte Tóthová Lenkát, Szőllősy Ellát és Tóth Michalt. Mint mondta, mindhárman az ország egész területén képviselték a klubot, regionális és országos bajnokságokon, valamint külföldön is. Az országos ranglistán Ella a 27. helyen zárt kategóriájában, míg Lenka a 45., Michal pedig a 32. helyet kaparintotta meg.

»Időseink« is minden erejüket bevetettét, s megnyerték a regionális Davis-kupát; több év után hazai pályán legyőzték párkányi és zselízi ellenfeleiket, így a vándorkupa ebben az évben a TK Saag klubépületét díszíti. Várjuk a jubileumi tizedik évet, és nagyon örülünk vendéglátóinknak, akik ezúttal párkányi barátaink lesznek”

– tette hozzá az elnök. Aláhúzta, hogy a klub bekapcsolódott a Tenisz az iskolákba elnevezésű projektbe is, amelyben edzőik a város és a régió alapiskolás tanulóival ismertették meg ezt a sportot. A teniszoktatásban a sági körzetből hat iskola tizennyolc osztályának mintegy 330 tanulója vett részt. A projekt folytatódik; három iskolában már javában zajlik, a többi intézmény 2024 elején kapcsolódik be.

Ami az infrastruktúra fejlesztését illeti, folytatódott a kettes számú pálya felújítása, amely a jövő év elején be is fejeződhet. A teljes felújítást a klub saját költségvetéséből fedezte.

Hiszünk abban, hogy az egészséges, tartalmas és rendszeres mozgás, versengés hozzájárul ahhoz, hogy gyermekeinket kitartó, egészséges és értékes emberré formálják. Bízom benne, hogy a következő év a csapatverseny szempontjából hasonlóan sikeres lesz, s ismét sikerülni fog klubunk és városunk jó hírének terjesztése mind a régióban, mind az egész országban”

– zárta összefoglalóját a klub vezetője.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.