2022. április 30., 07:34

Rendkívül sikeres volt a beíratás a losonci Kármán József Alapiskolában

Nagyon sikeres beíratást tudhat maga mögött a losonci Kármán József Alapiskola, hiszen 2006 óta nem írattak be ennyi gyermeket az intézménybe. Idén 16 szülő választotta csemetéjének ezt az iskolát. 

Beíratás Losoncon
Fotó: Kármán József Alapiskola és Óvoda

Csúsz Péter igazgató szerint ez elsősorban a sok született gyermeknek köszönhető, de minden bizonnyal benne van az is, hogy már fél éve rendszeresen foglalkozásokat tartanak az iskolaköteles tanulóknak.

Minden szerdán találkoznak a tanító nénivel, aki a jövendőbeli osztályukban foglalkozást tart neki. Amit pedig külön ki kell emelnünk, az az iskolabusz, amit a Rákóczi Szövetségnek köszönhetünk. Már idén is működtettünk egy autóbuszt, jövőre már kettővel tudjuk behordani, majd haza szállítani a gyerekeket. Ez a háztól-házig szállítás modern, biztonságos mód, ami a szülőknél is nagyon népszerű”

– mondta, hozzátéve: olyan első évfolyamra számítanak, ami minden pedagógus álma: tanulni akaró, tudó, ügyes diákok érkeznek az iskolába a következő tanévben.

A beíratás idén már jelenléti formában zajlott, vagyis a szülők a gyerekekkel együtt érkeztek az iskolába. Míg a szülők a szükséges papírokat töltötték ki a pedagógusokkal, addig az 1-4-es tanító nénik a gyerekekkel foglalkoztak. Felmérték képességeiket, megfigyelték kézügyességüket, hallásukat, mozgásukat.

Beíratás Losoncon
Fotó:  Kármán József Alapiskola és Óvoda
Nagyon elégedettek vagyunk. 16 év óta nem volt ennyi beíratott diákunk, ez megnyugvással tölt el. Régóta hangoztatjuk, hogy a magyar gyereket magyar iskolába kell beíratni, mert így biztosítjuk azt, hogy ismereteiket a legkönnyebben, anyanyelvükön sajátítsák el.

Persze ehhez az is kell, hogy szülessenek magyar gyerekek Losoncon. Sajnos egyre kevesebben születnek, mert nagyon sok volt diákunk Magyarországon folytatja tanulmányait és ott is alapít családot. De ezt el kell fogadnunk. A mi feladatunk, hogy meggyőzzük azokat, akik esetleg abban gondolkodnak, hogy gyermeküknek az a jó, ha szlovák iskolában tanul. Ez szakadatlan odafigyelést igényel!” – hangsúlyozta az igazgató.

A Kármán József Alapiskolában jelenleg 136 diák tanul kilenc évfolyamban. Az intézmény Losonc legkorszerűbb iskolái közé tartozik. Bár ez a legrégibb iskolai épület a városban, a volt Magyar Királyi Állami Gimnázium épülete, tantermeik viszont a legmodernebb digitális felszereltséggel rendelkeznek.

Nálunk a krétás tábla már csak mutatóban van három teremben. A jövő mindenképpen a digitalizáció, természetesen annak minden hátrányával együtt, de a fejlesztés minden évben elengedhetetlen. A költségvetésen kívül tehát a pályázatírás az iskolai vezetők mindennapos kötelessége”

– zárta az igazgató.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.