2022. október 28., 14:16

Mindenszentek – Parkolókkal és megerősített tömegközlekedéssel készülnek Kassán

A kegyeleti ünnepek alatt 380 személyautó befogadására képes ideiglenes parkolókat alakítanak ki a kassai köztemető környékén. A helyi közlekedési vállalat pedig a következő napokban megerősíti a temetők irányába tartó járatait.

Kassa, temető, köztemető, mindenszentek, halottak napja
Fotó: TASR

Kassa városa emlékeztet, hogy a köztemető bejárata környékén még tartanak a felújítási munkálatok, ami miatt jelenleg közvetlenül a bejáratnál nem lehet parkolni, csak a mozgássérültek ki- és beszállása céljából lehet itt megállni rövid időre.

Azok, akik autóval érkeznek, a Temető utcában parkolhatnak le mindkét menetirányban, valamint a Rastislav utca jobb oldalán a Fasor utca irányában.

Emellett a városi zöldterület-kezelő vállalat (SMsZ) a látogatók rendelkezésére bocsátja a Rastislav utca 79 szám alatti székhelye előtti parkolót, valamint a létesítmény területén is lehet majd parkolni. Így összesen 80 gépkocsi találhat itt parkolóhelyet péntek délutántól november 1-ig, keddig.

További 300 parkolóhely áll majd a temető látogatóinak rendelkezésére egy magáncég parkolójában a Déli sugárút 74 alatt, ahol október 29-től, szombattól parkolhatnak díjmentesen kedd estig. Innen körülbelül 350 méter a távolság a temető jelenleg felújítás alatt álló parkolójáig – közölte a városi hivatal hozzátéve, a sofőröket információs táblák és önkéntesek is segítik majd a navigálásban.

A temető felső kapujánál, az Ungvári utcai alapiskola közelében, valamint a krematóriumnál az idén is a korábbi években megszokott rend szerint lehet parkolni.

A város egyúttal arra kéri a lakosságot, aki teheti, vegye igénybe a tömegközlekedési járatokat, amelyeket megerősítenek ebben az időszakban.

A Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) tájékoztatása szerint október 28-án, pénteken és október 30-án, vasárnap a városi tömegközlekedési eszközök az őszi szünet miatt „munkanapok iskolai szünet idején” rezsimben közlekednek, míg október 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap, valamint november 1-én, kedden „munkaszüneti nap” rezsimben.

Szombattól keddig megerősítik a 33-as járatot, az 54-es járat pedig szombaton, vasárnap és kedden rendkívüli menetrend szerint, félóránként közlekedik. A 16-os járat nagykapacitású autóbuszokkal jár majd – közölte Vladimíra Bujňáková, a DPMK szóvivője.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.