2022. október 20., 15:15

Tovább tart nyitva a kassai köztemető

Lassan tetőpontjukra érnek a mindenszenteket és a halottak napját megelőző előkészületek, s erre való tekintettel meghosszabbítják a kassai köztemető és az urnatemető nyitvatartási idejét – közölte Peter Sasák, a városi zöldterület-kezelő vállalat szóvivője. Egyúttal figyelmeztetett, a megnövekedő gyalogosforgalom miatt péntektől tilos a behajtás a temető és a krematórium területére.

Kassa, temető, köztemető, mindenszentek, halottak napja
Fotó: TASR

A szóvivő tájékoztatása szerint 2022. október 21. és november 4. között csak a temető kezelőjének járművei, a sírkövesek és a sírokat javító vállalatok autói hajthatnak be a temető és a krematórium területére.

Kassa, temető, köztemető, mindenszentek, halottak napja
Fotó:  TASR
A köztemető, az urnatemető és az Emlékek erdője október 30-tól november 1-ig, vasárnaptól keddig különleges ünnepi nyitva tartás szerint 22.00 óráig látogatható. Október 26. és november 2. között a temető kezelőjének irodája is a szokottnál hosszabb időn át lesz nyitva”

– fejtette ki Sasák.

A városi zöldterület-kezelő vállalat (SMsZ) az idei mindenszentek alatt nagyobb látogatottságra számít, mint a korábbi években, amikor hatályban voltak a koronavírus-járvány kapcsán hozott intézkedések. Az ünnepre készülve további hulladékgyűjtő edényeket, kisebb szerszámokat és öntözőkannákat, valamint mobilvécéket helyezett ki a temetőben.

Kassa, temető, köztemető, mindenszentek, halottak napja
Fotó:  TASR
Már hagyományosan arra biztatjuk mindazokat, akik tisztelegnek felmenőik, szeretteik emléke előtt, hogy a sírok díszítésénél élő virágokat és természetes anyagokat használjanak. Bár ezek élettartama rövidebb, de az ünnepek után el lehet helyezni őket a temető területén található 100 biohulladék-konténer valamelyikében, ahonnan komposztálótelepünkre kerül”

– mondta a szóvivő. Szavai szerint a komposztálható anyagok használatával csökkenthető az ökológiai lábnyomunk. Ebben a szellemben arra biztatja a megemlékezőket, ha tehetik, vegyék igénybe a tömegközlekedést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.