2022. július 8., 12:01

Mától látogatási tilalom van érvényben a komáromi kórházban

Július 8-tól bizonyos kivétellel nem látogathatók a komáromi kórházban ápolt betegek. Az újabb szigorítást a Nyitra megyében is egyre romló COVID-19-járványhelyzet indokolja, ám azzal egy pótmegoldás párosul: délutánonként lehetőség nyílik a páciensek által igényelt tisztálkodási és más fontos eszközök beadására az egyes osztályokra.

Mától látogatási tilalom van érvényben a komáromi kórházban
A komáromi kórház nemrég átadott sürgősségi osztályának látképe
Fotó: Agel SK Rt.

A kórházvezetés azért vezette be péntektől az intézkedés hivatalos visszavonásáig érvényes látogatási tilalmat, mert ismét felszálló ágban van a koronavírus-járvány, amit az is bizonyít, hogy egész Nyitra megyében egyre több a pozitív eset – tudatta a Ma7-tel Martina Pavliková, az egészségügyi intézményt üzemeltető Agel SK Rt. szóvivője.

Ezentúl is látogathatók azonban azok a páciensek, akik palliatív, vagyis csak a tüneteik enyhítését szolgáló, nem pedig valamilyen egészségügyi probléma megszüntetésére irányuló gyógymódban részesülnek.

A papok, lelkészek által az utolsó kenet feladása céljából a nagyon súlyos, illetve haldokló betegek is felkereshetők. További kivételeket csak az érintett osztály főorvosa engedélyezhet. Délutánonként 14 és 15 óra között lehetőség nyílik a páciensek által igényelt tisztálkodási és más fontos eszközök beadására az egyes részlegeken éppen szolgálatot teljesítő személyzetnek.

A kórházban 10 ágyat különítettünk el a Covid-betegek számára, jelenleg 4 ilyen pácienst kezelünk.

Az általunk bevezetett intézkedés elsősorban megelőző jellegű, amellyel időben szeretnénk megakadályozni a koronavírus újabb mutációinak a terjedését“ – hangsúlyozta Miroslav Jaška kórházigazgató.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.