2024. április 2., 19:01

Locsolóhétfő: sokan a garatra is felöntöttek

Annak ellenére, hogy a rendőrség már korábban, több alkalommal is jelezte: a húsvéti ünnepek idején fokozza a rendőri jelenlétet az utakon, mégis sikerült sokan ittasan ültek a volánhoz – tájékoztatta portálunkat Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Illusztrációs felvétel
Illusztrációs felvétel
Fotó: Rendőrségi felvétel

Nagycsütörtöktől húsvét vasárnapig, az intenzívebb ellenőrzés 37 gépkocsivezető ült volánhoz egy ezrelék alatti véralkoholszinttel, míg egy ezrelék feletti véralkoholszinttel 39 gépkocsivezetőt szűrtek ki. A gépjárművezetés során egy ezrelék feletti véralkoholszint bűncselekménynek minősül, és akár egy évig  terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják. A rendőrök nem kímélték a gyalogosokat és a kerékpárosokat sem, az ő soraikban 111 ittasan közlekedőt szúrtak. 39 személy pedig egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt vezetett.

Húsvéthétfőn a hölgyek mellett sokan a torkukat is meglocsolták: e napon 59-en vezetettek ittasan, hatan pedig egyéb tudatmódosító szerek befolyása alatt.

A húsvéti ünnepek során összesen 90 közlekedési baleset történt, ezek közül egy volt halálos kimenetelű. A balesetek során nyolc személy súlyos, 41 pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.