2023. augusztus 20., 08:52

Kellemes környezetben jó borokat inni, igényes zenét hallgatni, ez a Borbolya

Ma még kilátogathatnak az érdeklődők a háromnapos Borbolya Fesztivál utolsó napjára a párkányi régi kompkikötőbe. A program 14.00 órakor a kenyérszenteléssel indul, a hajnalig tartó zenés mulatságon pedig feltöltődik a szív, a lélek és minden borospohár.

borboly-naszalyi.jpg
Galéria
+10 kép a galériában
Fotó: Nászaly Gábor

„Úgy tapasztaltam, hogy a nyári szezon alatt Párkányban nem kínálunk elég szórakozási lehetőséget sem a párkányiaknak, sem az ide érkező turistáknak, ráadásul nem mutatjuk meg a városunkba érkezőknek, hogy milyen helyi kincseink – boraink, kézműves termékeink, együtteseink - vannak. A Formafeszt 13 évadja alatt megbizonyosodtunk arról, hogy a Duna part az esztergomi bazilika csodás panorámájával megfelelő helyszíne egy ilyen fesztiválnak.

Borbolya fesztivál
Fotó:  Nászaly Gábor

A 3 folyó völgye civil szervezettel közösen kialakítottuk a borduvart, helyet biztosítottunk a kézműves vásárnak és 15 olyan fellépőt hívtunk meg, amelyek más módon nem jutottak volna el Párkányba. Ezek a jazz, a swing és világzene képviselői” – mondta el portálunknak Bokor Réka szervező. Hozzáfűzte, gyermekprogramokkal is készültek - Korpás Éva gyerekkoncertet adott, kint van a fesztiválon a KisGombos Játszóház, Kalapman kézműves műhelye, és arcfestés várja a kicsiket és nagyobbakat.

Borbolya fesztivál
Borbolya fesztivál
Fotó:  Nászaly Gábor

Új színfoltja a városnak

A fesztiválon a 3 folyó völgye civil szervezet valósítja meg a borutcát. A szervezet célja a borászok összefogása, és értékeink bemutatása. Bauer Ildikó a szervezet elnöke elmondja, a fesztiválon hét borászat van jelen. „Egy kitűnő borvidéken vagyunk, régen ez volt az esztergomi érsekség szőlőskertje. Aki itt turistáskodik el is tud látogatni a borászatokhoz a környéken. A borászok sokfajta stílusú a bort kínálnak, többek közt bio, natúr és technológiai borokat, ebből a szempontból nagyon széles a kínálat. A zenei felhozatalhoz is kitűnősen párosul a bor” – mondta el Ildikó.

Borbolya fesztivál
A résztvevő borászok
Fotó:  Nászaly Gábor

Kitért arra is, hogy elkészült egy gasztrotérkép, amit a látogatók kézbe tudnak venni, magukkal tudnak vinni. Ebből megtudhatják, hol találhatóak olyan borászatok a régióban, ahol fogadják a vendégeket és minőségi bort tudnak inni. Be vannak jelölve azok az éttermek, vinotékák, ahol helyi borokat kínálnak. „Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy minél több napot töltsenek itt a turisták és minél több mindent lássanak„ – emelte ki Bauer Ildikó.

Borbolya fesztivál
Viola Melinda mutatja, a tavalyi Borbolya molinót táskának hasznosította újra
Fotó:  Bokor Klára

 

borbolya18
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.