2022. február 3., 12:32

Jelentősen romlik a járványhelyzet a Rimaszombati járásban, több osztályt is bezártak az iskolákban

Az omikron-járvány berobbanása miatt a Rimaszombati járásban több mint száz osztályt zártak be az iskolákban.

iskola, osztály, tanterem, üres
Fotó: TASR

Az elmúlt héten a járásban két alapiskolában, Tiszolcon és Gesztecén a felső tagozatos osztályok távoktatásban tanultak. Feleden az elsősök maradtak otthon. A TASR hírügynökséget a regionális tisztiorvos, Tatiana Majanová tájékoztatta.

A múlt héten 15 általános iskolában 75 osztályt helyeztek karanténba a Rimaszombati járásban. Több mint 90 gyermek és nyolc alkalmazott koronavírus tesztje lett pozitív.

Hat középiskolában 25 osztályt kellett karanténba küldenünk, négy óvodában négy diák került karanténba

– mondta Majanová.

A regionális tisztifőorvos szerint jelentősen romlik a járványhelyzet a járásban. Az új esetek száma több mint kétszeresére nőtt az előző időszakhoz képest. Csak a héten több mint 400 új esetet azonosítottak.

Úgy tűnik, hogy a megyében már terjed az omikron variáns. A betegség leginkább az iskolai létesítményekben terjed, a munkahelyeken még viszonylag jó a helyzet

- magyarázta Majanová.

A regionális közegészségügyi hivatal tájékoztatása szerint több mint kétszeresére nőtt a pozitív esetek száma. Az elmúlt héten 35 osztályt zártak be. Majanová szerint a közegészségügyi hivatalnak a Nagyrőcei és a Rimaszombati járásban naponta hozzávetőleg 300 új esetet kell átfogóan feldolgozniuk, de a higiénikusoknak így is sikerül felkutatni a kontaktszemélyeket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.