2023. április 13., 19:26

Indul a Jurtanapok láz

A tizenhetedik Jurtanapok kulturális nagyfesztiválra készülnek a mátyusföldi Alsószeliben. A Felvidék legnagyobb folk-rock fesztiválja és nyári szabadegyeteme június 30. és július 2. között valósul me,g a hagyományos vonalat követve. A kisgyermekes családok újdonságra számíthatnak.

jurtanapok_2022_14
Fotó: Puskás Mátyás

A napokban vált nyilvánossá az idei, szám szerint a tizenhetedik Jurtanapok dátuma. A nagyfesztivált, amelynek idén is az Alsószeli „Lapos” ad otthont, június 30. és július 2- között szervezik meg. Francisti László, a főszervező Zele törzs vezére megerősítette, már lendületesen folynak az előkészületek, április 22-re, szombat este hét órára tervezik a „Toborzó”-t az alsószeli kultúrházba.

Ezen alkalomból várják a segíteni szándékozó önkénteseket, akikre ezúttal is szükség lesz az építőtáborban, a konyhában, a gyermekudvarban és a stáb kijelölt szakaszain.

Ha a koronavírus nem szólt volna közbe, 2024-ben már a huszadik Jurtanapok kerülne megszervezésre – tette hozzá a vezér. Tervei szerint mindenképpen beleszövik majd a történetbe az idén is, hogy közel húsz évvel ezelőtt vágtak bele ebbe a jelentős vállalkozásba, amely mára már a Felvidék egyik fő szimbólumaként ismert.

Az idei Jurtanapok is követi majd a klasszikus, megszokott vonalat, bár Francisti László még nem akart részleteket elárulni a programról, biztosított arról, hogy a folk-rock-népi hármas ezúttal is megtartatik a Jurtanapok fő státuszszimbólumaként.

A tervek szerint 6-7 jurtát állítanak fel. A kisgyermekes családok számíthatnak újdonságra, hiszen a Ringató-jurta mellett dúlák és szoptatás tanácsadók is helyet kapnak, hogy szaktudásukkal és tanácsaikkal lássák el a csemeték szüleit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.