2021. szeptember 28., 10:51

Havonta meghívnak egy sikeres volt diákot - KÉPEKKEL

Alapításának 10. évfordulóját ünnepi a muzslai székhelyű Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola. Ennek apropóján az iskolai év mind a tíz hónapjában meghívnak maguk közé egy olyan sikeres művészt, aki iskolájukban vagy a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolában végzett, és példaképként szolgálhat a diákoknak és a régió fiataljainak.

Mihályi Réka, Papp Katalin
Mihályi Réka énekes és előadóművésszel Papp Katalin, a magán művészeti iskola igazgatója beszélgetett
Fotó: Bokor Klára

„Minden jubileum értékelésre sarkall. Most, amikor még az átlagostól is több félelem van az emberekben, jó, ha megemlékezünk az örülni valókról. Hálásak lehetünk a sorsnak, hogy Párkány és környéke gazdag tehetséges fiatalokban. Az iskolánkba meghívott művészek életútja, kitartása, szívóssága példaként szolgálhat diákjainknak, hogy a sok készülés és gyakorlás meghozza a gyümölcsét” – mondta el bevezetőjében Papp Katalin, az iskola igazgatója.

Az első meghívott híresség a párkányi származású Mihályi Réka volt, aki Masni és Pocó gyermeklemezét énekelte el. A gyerekek köré sereglettek, vele énekeltek, táncoltak.
mihályi Réka
Mihályi Réka Masni és Pocó gyermeklemezének dalait énekli a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola párkányi koncerttermében
Fotó:  Bokor Klára

Papp Katalin volt tanáraként ismerte Rékát, aki óvodás kora óta énekelt, kilenc évig csellózott, valamint társastáncolt, kiváló versenyeredményekkel.

Nem lehetett őt nem észre venni, természetes tehetsége mindig utat tört magának”

– mondta el róla Papp Katalin.

Jogi egyetem vagy táncművészeti főiskola? Réka elmondta, mindkét egyetemre felvették, de talán megfelelési kényszerből az előbbit választotta. Mivel szlovák állampolgárként nem volt jogosult állami oktatási támogatásra, ezért, hogy szülei kiadásait enyhítse, a nyári szüneteket végigénekelte, így finanszírozni tudta tanulmányai költségeit.

„Rékácska, el kell döntenie, doktor Mihályi Réka lesz, vagy Mihályi Réka énekesnőcske!” Ezt mondta neki főnöke, amikor egy neves ügyvédi irodában dolgozott. Az „énekesnőcske” szó szíven ütötte, de érezte, csak akkor igazán önmaga, ha a zene veszi körbe. 2005-ben megismerkedett Romhányi Áronnak az United zenekar billentyűsével, aki bíztatta: „Ha eljön az idő, majd tudni fogod, merre indulj!”

A zene mindig a farzsebében volt. 2008-ban készítette el első lemezét Romhányi Áronnal, ekkor fedezte őt fel a Jazzy Rádió.

2009 óta a Fonogram díjas Group ´N´Swing zenekar énekesnője, a zenekarral több nagylemezt készítettek, teltházas koncerteket adtak. Készített gyermeklemezt és ott találjuk őt a Barátok közt szereplői között is.

mihályi Réka
Köszönetképpen a diákoktól
Fotó:  Bokor Klára
Réka hangsúlyozta, óriási szerencse, hogy a swing rátalált, ahol elengedhetetlen, hogy ízig-vérig nő legyen. Közben anyuka lett, kislánya Adél kétéves. Ahogy tehette visszatért a színpadra. Vallja, csak abban lehet sikeres az ember, amibe munkát fektetett és egész lényével törekszik azt jól csinálni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.