2023. július 21., 15:05

Gyimesi György Nádszegen: Senki nem fogja Önöket úgy képviselni, mint a Szövetség

A Szövetség listáján független jelöltként, az utolsó helyről induló Gyimesi Györgyöt hívták beszélgetőestre a Mátyusföld egyik legnagyobb településére, Nádszegre. A kötetlen hangulatú fórumon a politikus hangsúlyozta, a Szövetség nem a behódolás oldalán áll, és biztosította a választópolgárokat arról, hogy a magyar párt képviselői a kézzelfogható megoldásokra törekszenek.

Gyimesi György
Galéria
+6 kép a galériában
Gyimesi György Nádszegen beszélgetett a választókkal
Fotó: Szomolai Andrea, Oriskó Norbert

A nádszegi Bencze Ház kúria szépen berendezett teraszán beszélgettek a mátyusföldiek Gyimesi György politikussal a közelgő választások és kampányidőszak kapcsán. A Szövetség listájának utolsó helyéről induló jelöltet Kacz Éva polgármester köszöntötte, aki maga is helyet kapott a legnagyobb felvidéki magyar párt jelöltlistáján. Az 59 -ik helyről induló polgármester asszony rövid elemzést tartott a felvidéki választók „lelkivilágát” illetően. Statisztikákra hivatkozva kiemelte, hogy

a felvidéki összmagyarság mindössze 41 százalékát teszik ki a tudatos választók, akik mindenáron a magyar pártnak adják a voksukat. 47 százalékot alkotnak az úgynevezett „szlovmagyarok”, akik a szlovák pártok kínálatára is figyelmet fordítanak, a maradék 12 százalék pedig már nem, vagy csak alig beszél magyarul és nem táplálja a magyar hagyományokba vetett hitet.

Ebből a bázisból kell kiindulnia a Szövetségnek a kampány során, és olyan jelölteket kell csatasorba állítani, akik mindhárom szinten vonzóak lehetnek.

Gyimesi György
Kacz Éva polgármester köszönti Gyimesit Nádszegen
Fotó:  Szomolai Andrea, Oriskó Norbert

Gyimesi György a beszélgetés elején kiemelte, rendkívül fontosnak tartja, hogy egy politikus kézzel fogható, elérhető legyen a választópolgárok számára. Jól és hatékonyan kell kommunikálni az emberekkel, és megfigyelni azt, hogy azok a gondolatok, amelyeket a politikus megfogalmaz, a polgárok érdekeit szolgálják -e.

2020-ban erős volt a kormányváltó hangulat. Ott volt a Fico féle „rossz oldal” és az az oldal, amely Kánaánt ígért az embereknek, leszámolást a korrupcióval. Erre a vonatra felült a választók 25 százaléka. 1993 óta még nem rendelkezett kormánykoalíció 95 képviselővel. Ott voltam a kormányban, de látnom kellett, hogy a politikusok nem a polgárokkal foglalkoztak, hanem azzal, mi a fontos saját maguknak, kinek áll feljebb a zászló, ráadásul erősen dolgozott ellenünk a liberális média is. Míg nem a kormánykoalíció összeroppant” –

elemezte az elmúlt időszak eseményeit Gyimesi, aki szerint a Szövetség párt – hiába vérzik ezer sebből – olyan valódi érdekképviselet, amelyre a felvidéki választópolgár vágyik, hiszen egyik szlovák párt politikusainak sincs a prioritásai között a magyar érdekképviselet, vagy a déli régiók fejlesztésének igénye. A progresszív kormányoknak pedig egyáltalán nem érdekük a kisember vagy az önkormányzatok képviselete.

Gyimesi György
Gyimesi György Nádszegen beszélgetett a választókkal
Fotó:  Szomolai Andrea, Oriskó Norbert
Nem akarok senkit ijesztgetni, de ha most nem sikerül a Szövetségnek bejutni a parlamentbe, akkor Szlovákiában vége az etnikai politizálásnak. Lehet nyugodtan haragudni a pártra, Forróra, Berényire, Gyimesire, akárkire, de senki nem fogja önöket úgy képviselni, mint a Szövetség. Mert nem engedheti meg magának, hogy ne ezt tegye”

– hangsúlyozta a politikus, azzal együtt, hogy a három platformból álló, nagyrészt konzervatív értékrenddel bíró magyar párt nem áll a behódolás oldalán, élesen elutasítja a szankciókat és az Ukrajnába való fegyverszállítást.

Elképzelhetetlennek tartja olyan politikai kormányzás alatt élni, amely elvenné az idősektől a 13. nyugdíjat, hozzányúlna a fiatal családokat támogató „kocsipénzhez”, vagy kizsigerelné az önkormányzatokat.

A nádszegi választópolgárokkal való beszélgetés során Gyimesi minden korosztály képviselőjétől megkérdezte, mit vár el a Szövetség politikusaitól, érdeklődött a mindennapi gondok iránt is. Hosszan beszélgettek a progresszív és liberális nézetek veszélyeiről, valamint arról, miként lehetne a kampány során „felhangosítani” a Szövetséget, úgy, hogy esetlegesen a déli régiókban élő szlovák nemzetiségű állampolgárok is jó opciónak lássák a 18-as pártot választani.

Gyimesi György
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.