2023. július 7., 08:31

Fülek önkormányzata a városi parkban található sportpálya felújítását tervezi

Az önkormányzat júniusi ülésén jóváhagyta a gimnázium épülete mögött, a parkban található sportpálya felújítási tervét. Erre a célra a város a Beruházási, Regionális Fejlesztési és Informatizációs Minisztériumától kért támogatást. A projekt jóváhagyása esetén a város társfinanszírozóként öt százalékkal száll be.

Sportpálya
Fotó: Fülek város

Fülek önkormányzata június 30-án 163 ezer euró nagyságú támogatási kérelmet nyújtott be a minisztériumhoz a gimnázium épülete mögött, a városi parkban található közterület revitalizációs projektjére. A projekt a régi aszfaltpálya és a környező burkolt területek teljes felújítását célozza meg. Amennyiben sikeres lesz, a város saját költségvetéséből öt százalékkal száll be a társfinanszírozásba, ami mintegy 8500 eurót jelent.

Amint azt Agócs Attila polgármester elmondta, a parkban található sportpálya felújításával a város már több éve foglalkozik.

A sportolásra kijelölt terület egy részén nemrég egy multifunkciós pályát építettünk. A lakosok egy része azonban hiányolta az önálló kosárlabdapályát, amelyhez szokva voltak. Éppen ezért foglalkoztatott bennünket annak gondolata, hogyan köszörülhetnénk ki ezt a csorbát, eleget téve a különféle érdeklődési körű ifjúsági közösségek igényeinek.

Megvitattuk ezt a kérdést a gimnázium vezetésével is, amely ezeket a területeket a testnevelés keretében használja, és a skateboard közösség tagjaival is találkoztunk, akiknek hiányzik a városban az infrastruktúra. A megfelelő pályázati felhívásra várva előkészítettük a projektet” – tájékoztatott a polgármester.

Elmondása alapján a projektet úgy dolgozták ki, hogy a terület többféle sportra is használható legyen. A teljeskörűen felújított aszfaltfelületen kívül az új kapuk mögé védőhálóval ellátott acélszerkezetet, kosárlabda konstrukciókat, kézilabdakaput és teniszháló tartóoszlopokat terveznek. A multifunkciós pálya mögötti területre néhány betonelem kerül a gördeszkásoknak. Nem hiányzik majd az utcai felszerelés sem, padok, hulladékgyűjtő kosarak és a kerékpártartó állványok formájában, eltávolítják a régi utcai felszerelést és a nem működő köztéri világítás oszlopait. A projekt igényeinek megfelelően, egy kültéri defibrillátort és riasztót tartalmazó szekrény is megtalálható lesz itt. Az építési munkák befejezését követően növényültetési és tereprendezési munkák következnek majd – a talajpótlás, gyepesítés és öt darab fa kiültetése.

A sportpálya felújításával a városi park bejárati részében a különböző korosztályú és különféle érdeklődési körű lakosok számára átfogó infrastruktúra kerül kialakításra a szabadidő teljesértékű eltöltéséhez és sporttevékenységekhez.

A projekt jóváhagyása esetén a sportpálya felújítása az idei év végéig valósul meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.