2024. április 8., 17:25

Bővülő kínálattal vág neki a nyári szezonnak a kassai reptér

Már a nyári menetrend szerint repülnek a gépek a kassai repülőtérről. Korábbi kedvelt járatok visszatérésének és új járatok indításának köszönhetően javult Kassa összeköttetése a külföldi repülőterekkel, a nyári idényben pedig 900-nál több charterjárat indítását tervezik.

reptér, repülőtér, Kassa, kassai repülőtér
Fotó: TASR

A Swiss International Air Lines március végétől indít járatokat Zürich és Kassa között. Ez az egyetlen közvetlen légi járat Szlovákiából Svájcba, a zürichi reptéren pedig számos kedvelt desztináció felé tartó gépekre van átszállási lehetőség. Zürich és Kassa között Airbus A220-as gépek repülnek, heti három alkalommal.

A LOT lengyel légitársaság folytatja a népszerű, Varsó és Kassa közötti járatának üzemeltetését, heti hat alkalommal. Ez nemcsak összeköti Kassát a lengyel fővárossal, hanem több tucatnyi európai, észak-amerikai, ázsiai és afrikai célpont felé nyúlt átszállási lehetőséget.

Az az Austrian Airlines több változást vezetett be a nyári menetrend kapcsán. A Kassa–Bécs útvonalon heti 14 járatra növelte a kapacitását, a hét minden napján kora reggel, illetve délután indulnak a gépek.

A Ryanair ismét beiktatta a mentrendbe a nagy népszerűségnek örvendő, Kassa és Dublin közötti menetrend szerinti járatát. Ez hetente kétszer közlekedik. Újdonság, hogy a légitársaság a horvátországi Zadar városába is indít rendszeres szezonális járatokat Kassáról. Az első gép június 2-án száll fel, és szeptember 29-ig hetente kétszer, szerdánként és vasárnaponként közlekedik.

A Ryanair továbbra is repül Kassáról London Stanstedbe, Prágába és Liverpoolba. A Wizz Air hetente négyszer indít járatokat a londoni Luton repülőtérre.

„A 2024-es évet nagy lendülettel kezdtük. Az első negyedévben 97 732 utas lépte át a kapuinkat, ami éves viszonylatban 6,4 százalékos növekedést jelent, 2019-hez képest pedig 15,4 százalékos a növekedés” – közölte Thomas Dworschak, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke. Hozzátette, a reptéren a legnagyobb forgalmat a Ryanair bonyolította, majd az Airlines és a Wizz Air következik a listán.

reptér, repülőtér, Kassa, kassai repülőtér
Fotó:  airportkosice.sk

A nyári idényben Kassáról több mint 900 charterjárat indítását tervezik 11 ​​ország 17 repülőterére. A kelet-szlovákiai városból elérhető lesz Albánia, Bulgária, Ciprus, Egyiptom, Görögország, Horvátország, Montenegró, Olaszország, Spanyolország, Törökország és Tunézia.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.