2023. május 30., 20:17

Befejeződött az utak és a járdák felújítása Komáromban

Befejezte az utak átfogó felújítását az Eurovia SK társaság. A megrendelő, Komárom önkormányzata több mint 4,21 millió (áfa nélkül) eurót fizetett a munka elvégzéséért - tájékoztatott Simona Tančáková az Eurovia SK munkatársa.

Út
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Tavaly augusztusban kezdődött a munka. A projekt 15 építési objektumot foglalt magában, utakat és járdákat újítottak fel, valamint egy kereszteződést és egy körforgalmat is kiépítettek.

Felújították az Augusztus 29. utca Nap  utca szakaszt, a Villanytelep utat, a Szentjános-Temető sor, a Tó utca–Mély utca szakaszt, a Platánfa sort, a Nárcisz a Vár, a Barátság utcát, a Dohány utca-Belső körút -Sport utca szakaszt, az Esztergályos, a Duna, a Kertek alja és az Erdő utcát.

A projekt részeként kiépítették a Villanytelep és a Dohány utca kereszteződését és a Barátság-E. B. Lukáč utcai körforhalmat.

Az Augusztus 29.-Nap, a Tó-Mély, valamint a Barátság-E. B. Lukáč és az Erdő utca szakaszon a járdát is felújították.

Több mint 42 ezer négyzetméternyi területen cserélte ki az útburkolatot, és közel 5000 négyzetméternyi járdafelületet újított fel. Egyes szakaszokon teljes rekonstrukciót végeztek, beleértve a közvilágítást, az útpadkát, illetve az útburkolatot és a járdát is

- közölte Tančáková.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.