2023. július 10., 13:53

A hetedik csábi szederFESZT után

A Csáb község, a helyi alapiskola és a Csemadok helyi alapszervezetének köszönhetően megszervezett szederFESZT zenei-kulturális fesztivál 2023 júniusának utolsó hétvégéjén immár hetedik alkalommal várta a környék fesztiválozóit.

szederFESZT
a Latte Maffiato koncertje
Fotó: Latte Maffiato

A rendezvény előzményeiről korábban az egyik szervező, Zaťko Ervin így nyilatkozott:

Csáb a régió zenei központja: több zenekar, formáció és kórus működik, működött községünkben, számos rendezvénynek adtunk helyet az évek során. A fesztivállal egy régen dédelgetett álmunk vált valóra. Nevét nem a gyümölcsről, hanem Csáb szülöttjéről, az első palóc kutatóról, Szeder Fábiánról kapta. Hagyományosan a születésnapjához legközelebb eső hétvégén rendezzük meg zenei-kulturális fesztiválunkat, amin kizárólag élő produkciók kapnak helyet, tehát csakis azok a zenekarok, előadók lépnek fel, akik élőben, zenekari kísérettel is elő tudják adni szerzeményeiket.”

A Kisebbségi Kulturális Alap és az Egyesült Magyar Alap anyagi támogatásával megvalósult rendezvényen fellépett az Infinity Neoton Show, a Latte Maffiato, Veronika Spodniaková és a Szeder Kórus is.

A szederFESZT aftervideója itt érhető el.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.