2021. április 17., 11:45

#JOBULIAMAGYARISKOLA: Mert a nép már kezdi elfelejteni a saját anyanyelvét

Ismét itt az április, amikor a magyar szülőknek felelősségteljes döntést kell hozniuk, amellyel meghatározzák csemetéjük jövőjét. A #ma7 médiacsalád beíratási kampányának részeként "gyerekszáj" videósorozatot indítunk. Magyar iskolába járó gyerekek mondják el, miért jó buli a magyar iskola!

Videó:  ma7

Ismét itt az április, amikor a magyar szülőknek felelősségteljes döntést kell hozniuk, amellyel meghatározzák csemetéjük jövőjét. Ezzel egyben arról is döntenek, megtartják-e a saját anyanyelvüket és kultúrájukat a szülőföldjükön.

Ha visszagondolunk, nagyszüleink fejében fel sem merült volna a kérdés, vajon magyar iskolába írassák-e e gyereküket: számukra ez nem volt kérdés.

Ma viszont már vannak, akiknek ez nem teljesen egyértelmű, vajon anyanyelvén tanuljon-e gyermekük. Nekik is szeretnénk segíteni a döntéshozatalban, ezért magyar iskolába járó alsó tagozatos gyerekeket kérdeztünk meg, vajon nekik mit jelent a magyar iskola.

Nézzék meg és döntsenek helyesen!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.