2023. szeptember 18., 15:41

Dunaszerdahelyen tárgyalt Gál Kinga

Értékeik és érdekeik megvédése érdekében kulcsfontosságú a közép-európai népek összefogásának megőrzése és erősítése - jelentette ki Gál Kinga európai parlamenti (EP) képviselő, az EP külügyi bizottságának tagja Dunaszerdahelyen, ahol részt vett a Keresztény Európa című közéleti fórum panelbeszélgetésén hétfőn.

Gál Kinga
Gál Kinga a Pázmáneum konferenciáján
Fotó: Pázmáneum

Az európai parlamenti képviselő a Pázmáneum polgári társulás által szervezett fórumon a hagyományos értékek megvédésének fontosságáról, illetve a felvidéki magyar érdekképviselet megerősítésének fontosságáról szólt a közelgő szlovákiai parlamenti választásokon. A politikus e mellett a közép-európai nemzetek összefogásának tétjére is rámutatott.     

Gál Kinga elmondta: a mostani időkben, amikor a biztosnak hitt értékeket megkérdőjelezik a világban, amikor az európai mainstream állandóan kikezdi ezeket az értékeket, nagyon fontos kimondani, hogy ezekre az értékekre - mint a család, a közösség, a haza, Isten - mi igenis számítunk, s azt is, hogy ezekre lehet építeni, mert ezek azok, amelyek megtartanak minket és a gyermekeinket.

Rámutatott: az utóbbi, viszonylag rövid időszak alatt a mostani generációk olyan megpróbáltatásoknak voltak és vannak kitéve, mint a gazdasági válság, a Covid-időszak, a háború és az infláció, amelyek mindegyikének elbizonytalanító hatása van, ezért épp most nagyon fontos az emberek biztonságérzetének megerősítése, s a biztonságot leginkább az olyan hagyományos értékek adják, mint amilyen például a család.     

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.