2023. november 28., 19:40

A veterán autókat is veszélyeztetheti az EU zöldpolitikája

Akár a veteránautók tulajdonosait is lehetetlen helyzetbe hozhatja, s kedvenceiket likvidálásra ítélheti az Európai Bizottság (EB) úgynevezett elhasználódott gépkocsi irányelve (ELV direktíva), amely az "élettartamuk lejárta után" kötelezővé tenné a régi gépkocsik megsemmisítését, bedarálását - számolt be a mestmotor.se autós hírportál. Az irányelv - amely már belátható időn belül élesítésre kerülhet - azon felül, hogy korlátozza a régebbi gépkocsik tulajdonlási jogát, azoknak a veterán autóknak a tulajdonosait is lehetetlen helyzetbe juttatja akiknek kedvencei nem eredeti vagy újabb készítésű alkatrészeket tartalmaznak vagy esetleg más szempontból nem felelnek meg az előírásoknak.

III. Nemzetközi Veterán Találkozó
Fotó: Hezsofoto

Európában évente nagyjából hat millió autó éri el élettartamának végét, amelyeket ugyan magas arányban újrahasznosítanak, azonban az ebből előállított fémhulladék rossz minőségű, és műanyag maradványokat is csupán kis mennyiségben hasznosítják újra.

Az Európai Bizottság ezért egy úgynevezett ELV-irányelvet hozott létre, melynek értelmében egyértelmű célokat határoznának meg az elhasználódott járművekre és alkatrészeikre vonatkozóan.

A még nm élesített irányelv a régebbi "mezei" autók tulajdonosait érintené elsősorban, de bizonyos, jelenleg veteránkategóriába tartozó autót is. Az irányelv értelmében a tulajdonosok nem maguk dönthetnének arról, mikor szeretnék leselejtezni és a roncstelepre szállítani járművüket hanem a kapcsolódó szabályozások döntenének arról, hogy ennek "eljött az ideje." A törvény kritériumai dönthetnek arról, mikor minősül egy autó réginek. Az Európai Parlament és a Tanács 2000-ben kiadott, elhasználódott járművekre vonatkozó irányelvei alól kivételt képeznek az egyes történelmi darabok, ezek azonban nagyon szigorú szabályozásokhoz vannak kötve amelyekbe távolról sem fér bele minden ma veteránként tartott autó. 

A veterán autónak eredeti állapotában, jelentősebb technikai változtatás, egyebek mellett nem eredeti alkatrész nélkül kell megmaradnia. Ez azonban sok tulajdonos számára szinte elképzelhetetlen, hiszen azon felül, hogy a veterán autók eredeti alkatrészeinek száma jelentősen korlátozott, egyes esetekben azok ára is az egekbe szökhet, s persze olyan esetek is vannak amikor az eredeti állapot visszaállítása műszaki akadályokba ütközik.

A EB egyértelmű célokat tűzött ki, amelyeket az adott javaslattal kíván elérni. Ugyanakkor az irányelv aprópénzre váltva nem egy hétköznapi problémát felvet majd.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.