2022. január 19., 13:59

Van-e még értelme a kötelező oltásnak? Hajba kaptak a koalíciós pártok

A kötelező oltásról szóló jogi elemzés figyelembe vesz olyan szempontokat is, mint a foglalkozás és az életkor. Ezt Mária Kolíková igazságügy-miniszter jelentette ki a szerdai kormányülésen. Kolíková az elemzést Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszterrel közösen dolgozta ki.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

Kolíková úgy véli, az elemzést nem lehet félresöpörni azzal, hogy a kötelező védőoltásnak már egyáltalán nincs értelme, és többé fontolóra sem kell venni annak bevezetését. Az elemzés elkészítése során számos olyan okot vizsgáltak meg, amelyek miatt potenciálisan bevezethető lenne a kötelező védőoltás. A következtetésekről elsőként Eduard Heger (OĽANO) kormányfőt akarják tájékoztatni - hangsúlyozta Kolíková.

Az elemzés nem foglalkozott a kötelező oltást elutasítók szankcionálásának kérdésével. A szankciók skálája ugyanakkor óriási

- mutatott rá a miniszter asszony.

A kormány által elrendelt elemzés a COVID-19 elleni kötelező védőoltás bevezetésének lehetőségeivel foglalkozik, valamint annak lehetőségével, hogy korlátozzák az egészségügyi ellátás állami egészségbiztosításból történő finanszírozását olyan, COVID-19 betegségben szenvedő személyek esetében, akik saját elhatározásból nem oltatták be magukat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.