2022. február 9., 12:02
Frissítve: 2022. feb. 9. 13:30

Újra tüntetés a parlament előtt: Kotleba már "valódi háborúra" készül

A védelmi együttműködési szerződés megszavazása után újabb tiltakozóakció kezdődött a parlament előtt. 

tüntetés
A felvétel a keddi tüntetésen készült.
Fotó: TASR/AP

Az ĽSNS elnöke, Marian Kotleba kiment a tüntetők közé. Arról beszélt, "ma igazi harc kezdődik a szlovák nemzet szabadságáért". 

Rastislav Schlosár, Kotleba parlamenti képviselője a törvényhozás épülete előtt összegyűlt tömegnek felolvasta annak a 79 képviselőnek a nevét, akik megszavazták a szerződést.

A tömeg minden egyes név után válaszol: "Szégyen!"

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője leszögezte, az, ami a parlament előtt zajlik Fico és Kotleba eljegyzésének tekinthető. Šipoš azt mondja, a "házasság" Szlovákia visszatérését jelentheti az 1989-es állapotokhoz. Jaroslav Naď védelmi miniszter kiemelte, Szlovákia ma arról döntött, a demokrácia és a szabadság vagy a diktatúra útján induljon-e el. A szlovák képviselők a tárcavezetők szerint jól döntöttek ebben a "nagy és fontos pillanatban".

A miniszter elmondta, kész lett volna lemondani, ha a parlament nem szavazza meg az általa még múlt héten aláírt dokumentumot.

Eduard Heger kormányfő ugyanezen sajtótájékoztatón arról beszélt, szó sincs róla, hogy a szerződéssel Szlovákia elvesztette volna szuverenitását.

A hírt folyamatosan frissítjük!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.