2023. augusztus 9., 19:05

Uhrík: Az ĽSNS képtelen beismerni, hogy hibázott, az újságról is Kotleba döntött

Az ĽSNS képtelen beismerni, hogy hibát követett el, és a Republika mozgalmat, valamint elnökét, Milan Uhríkot hibáztatja mindazért, amit annak idején a pártelnök Marian Kotleba elrontott – jelentette ki Uhrík arra a bírósági ítéletre reagálva, amely arra kötelezi a pártot, hogy bocsánatot kérjen Irena Biháriovától (Progresívne Slovensko).

201802170909200.UHRIK-KOTLEBA_1-2.jpg
Milan Uhrík (b) és Marián Kotleba, itt még egy pártban
Fotó: TASR
Mindenki nagyon jól tudja, hogy az ĽSNS-ben mindig mindenről Kotleba döntött. Arról is, mi jelenik meg az újságban, az utolsó vesszőig. Egyébként a cikk szóhasználata világosan emlékeztet Kotlebáéra. Sem én, sem a Republika párt nem használ ilyen kifejezéseket”

- jelentette ki Uhrík. Az  ĽSNS-nek azt üzente, hagyja abba a nyafogást, és a kudarcok áthárítását azokra, akik kiléptek a pártból.

A bírósági ítélet szerint az ĽSNS-nek bocsánatot kell kérnie Biháriovától, mert hamis információkat közölt vele kapcsolatban az újságjában és a honlapján, emellett tartózkodnia kell az ilyen megnyilvánulásoktól, és 5000 euró nem vagyoni kártérítést kell fizetnie a sértettnek. Az ĽSNS úgy reagált, hogy elfogadja a bíróság döntését és elküldi azt a cikkek szerzőjének - Milan Uhríknak.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.