2023. december 5., 19:00

Terrortámadásként kezeli a rendőrség az iskoláknak küldött fenyegetéseket

A rendőrség megtette a szükséges óvintézkedéseket az iskoláknak küldött fenyegetések miatt, az ügyet a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) vette át, és terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye ügyében nyomoz – tájékoztatott kedden Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány.

Ľubomír Solák
Fotó: TASR

Egy ismeretlen tettes a közösségi hálón fenyegetőzött azzal, hogy december 6-án iskolákat fog felrobbantani.

Megtettük a lépéseket a lehetséges veszély elhárítása érdekében, tűzszerészek és kutyás járőrök kutatták át az iskolákat és azok környékét”

– mondta Solák. Az e-mailben megfenyegetett iskoláknak azt javasolja, addig ne legyen tanítás, amíg fennáll a fenyegetés miatti helyzet.

A rendőrség nagy erőkkel dolgozik az e-mailben fenyegetőző személy azonosításán. „Mivel látens bűncselekményről és anonim fenyegetésről van szó, nehéz a digitális nyom beazonosítása. Igyekszünk begyűjteni minden lehetséges információt” – tette hozzá Solák.

Az érintett iskolák környékén fokozták a járőrözést, és ellenőrzik, hogy más iskolák is veszélynek vannak-e kitéve Pozsony, Zsolna és Eperjes megyében.

A helyzetről tájékoztatást kap Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter is. „Röviden annyit mondhatok, hogy összeköttetésben vagyok a belügyminiszterrel és a rendőrfőkapitánnyal is. Tájékoztattak a helyzetről, miután a rendőrség értesült a fenyegetésekről” – mondta Drucker.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.