2023. december 5., 10:00
Frissítve: 2023. dec. 5. 15:19

Riadalom egy pozsonyi gimnáziumban

A pozsonyligetfalui Albert Einstein Gimnázium diákjai ma váratlanul igazgatói szabadot kaptak. Az ok, az iskola szűkszavú tájékoztatása szerint, bombafenyegetés és lövöldözés veszélye. Szerencsére nem történt baj, a Pozsony Kerületi Rendőrség azt közölte, csak e-mailes fenyegetésről van szó.

Rendőrség - illusztráció
Fotó: rovin
A Markíza információi szerint a férfi azzal fenyegetőzött, amennyiben nem fizetnek neki több millió eurót embereket fog ölni, majd felgyújtja az iskolát. 

A rendőrség jelenleg az ilyenkor szokásos eljárást folytatja le.

A váratlan helyzetet reggel az iskola a rendőrséggel együtt oldotta. Az iskolába érkező diákokat hazaküldték.

Nem megerősített információk szerint ismeretlen tettes több iskolát is megfenyegetett. Azt tudatta velük, hogy megöl valakit az iskola vezetőségéből.

Bármilyen amatőrnek tűnik is ez a fenyegetés, a gyerekek és az iskolai dolgozók biztonsága a legfontosabb

- mondta Droba.

A pozsony-ligetfalui  Albert Einstein Gimnázium, a pozsonyi, főrévi  Ivan Horváth Gimnázium és a szenci Anton Bernolák Gimnázium kapott fenyegető e-mailt.

A megye vezetősége reggel óta kapcsolatban van az említett középiskolák vezetésével, valamint a belügyminisztériummal és a rendőrséggel.

Bár „csak” ebbe a három iskolába érkezett a fenyegetés, a megye azt ajánlja, szerdán távoktatásban tanítsanak minden középiskolában.

Droba felhívta a figyelmet néhány, a médiában megjelent álhírre és rémhírre is. Ezt „szerencsétlen és szomorú” lépésnek nevezte, és arra szólította fel ezeket a médiumokat, hogy a valóságnak megfelelően tájékoztassanak.

Cáfolta például azokat az állításokat, amelyek szerint lövöldözés volt az Einsten utcai iskolában. Egyben felszólította a nyilvánosságot, ne üljenek fel a félelemkeltésnek és a terrorról szóló rémhírterjesztésnek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.