2024. január 18., 14:42

Robert Fico: Tisztán ellenzéki és politikai volt a köztársasági elnök parlamenti felszólalása

Zuzana Čaputová köztársasági elnök szlovák parlamentben elmondott beszéde tisztán politikai, ellenzéki és farizeus volt. Robert Fico miniszterelnök ezt az elnöknek a Btk.-módosítások témájában elmondott parlamenti beszédére reagálva mondta.

Robert Fico, kormányülés
Fotó: Szlovák Köztársaság Kormányhivatala

Azzal is megvádolta Čaputovát, hogy az ellenzék szóvivőjeként lépett fel,

és szerinte beavatkozott az elnökválasztási kampányba Ivan Korčok javára. Fico nem érti, hogy az elnök miért nem elvi alapon járt el az előző kormányzati időszakban, amikor szerinte durván megsértették az emberi jogokat, és kriminalizálták az ellenzéket. Ez szerinte ellentmond azoknak az érveknek, amelyeket a köztársasági elnök a módosítási javaslatairól szóló véleményében előadott.

Hangsúlyozta:

a kormány hozzáállása, a változtatások végrehajtására vonatkozó döntés nem változik.

Megismételte, hogy a jogszabály-módosítási javaslatokat már régóta tárgyalják, és még hosszan fognak tárgyalnak róluk a képviselők.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök csütörtökön a Büntető Törvénykönyv átfogó módosítása miatt szólalt fel a szlovák parlamentben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.