2023. október 1., 07:41

Pellegrini még nem tudja, hogy ki alakíthat kormányt

A Hlas-SD párt előzetes választási eredménye lehetővé teszi és egyszerre gátolja is egy koalíció létrejöttét. A koalíciós tárgyalások irányáról a párt elnökségének egyhangú döntése alapján születik majd döntés. Ezt Peter Pellegrini, a Hlas-SD párt elnöke közölte vasárnap hajnalban azt is hozzátéve, hogy örülnek az eredménynek. Gratulált a választás nem hivatalos győztesének, a Smer-SD-nek és elnökének, Robert Ficónak is.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„Nem mi nyertük a választást, így várni fogjuk, ki kap megbízást a kormányalakításra és kezd hivatalos tárgyalásokba. Csak ezeken a tárgyalásokon fog kiderülni, hogy milyen kormány létrehozásának van esélye” – jegyezte meg a Hlas vezetője.


Pellegrini meggyőződése, hogy a következő kormányban nem kellene két volt kormányfőnek ülnie. Minden kormányfőnek eltérő elképzelése van a kormány működéséről.

„Ez nem optimális megoldás, de ez nem azt jelenti, hogy nem jöhet létre ilyen koalíció, mert én mindig is személyekről beszéltem” – állapította meg.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.