2022. szeptember 19., 18:44

Nagyon úgy fest, a héten szavaz a parlament az előrehozott választást lehetővé tevő alkotmánymódosításról

Boris Kollár házelnök ma bejelentette, engedett Robert Fico kérésének, így a héten esedékes parlamenti ülésnap második pontjaként megszavaztatja a parlamentet az előrehozott választásokat lehetővé tevő alkotmánymódosításról.

boris kollár
Fotó: TASR/AP

Robert Fico még közös vasárnapi tévévitájukon jelentette ki, a Smer-SD képviselői csak abban az esetben szavazzák meg az ülésnap megnyitását, ha az alkotmánymódosításra vonatkozó szavazás bekerül az ülés napirendjébe.

A Smer-elnök közölte, támogatják ugyan a szeptemberi ülésszak megnyitását, sőt, a kormány néhány, általuk jónak tartott válságkezelő intézkedését is, de csakis akkor, ha legalább a lehetőségét megadják annak, hogy a parlament döntsön az előrehozott választást lehetővé tevő alkotmánytörvény módosításáról.

Kollár a vasárnap közölte, ezzel az elképzeléssel a részükről nincs probléma, hiszen az alkotmánymódosításra vonatkozó javaslatot is éppen ők terjesztették be.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.